Slut på tjuvtittandet

Lite sordin på dagen då det var bara molnigt över hela himlavalvet. Men fortfarande varmt som tur är. JR var så snäll och tog teslan till Pharmacia för att köpa fler tabletter mot min allergi. Har bara en kvar från och med idag. Javisst, han skulle köpa fler skruvar på Brico så det var inte bara för min skull han cyklade dit. I vilket fall så är jag nöjd. Jag preparerade tvättmaskinen men körde inte igång den för frottéhanddukar och snickarbyxor behöver sol utan moln för att torka och det ska vi få i morgon. Hoppas jag.

Så jag visste inte riktigt vad jag skulle ta mig för idag. Men det var bara att titta sig omkring och på med arbetshandskarna och greppa B&D. Så med den vännen i handen körde jag igång att klippa i rabatten och runt rosenbuskarna. Min supporterklubb lade sig på första parkett för att få lite underhållning. JR är inte alls lika rolig att titta på för han håller alltid på med en massa pinnar och väsnas för högt med sina apparater.

Jag njuter av att se mig omkring och se hur allt växer överallt och börjar blomma. Man ser förändringar för varje dag och vi säger hela tiden till varandra har du sett det eller det? Så glad över att vi fick denna trädgård. Hundarna älskar den och Turbo vill nästan inte gå in på kvällarna. Tur jag fresta henne med middag.

Det syns inte men vindruvsstockarna har börjat få lite grönt och om en vecka lyser det väldigt grönt här. Tornfalkarna har fått ungar som hela tiden ropar efter mer mat så där har föräldrarna stressigt. Jag fick en riktig pollenchock efter min klippning av rabatten och först efter någon timme inomhus gick det över. Förbaskade allergi som i år verkar djävligare än andra år. Men jag tänker inte sitta inomhus så det så.

Bara älskar dessa små söta rosor som just nu kommer i rasande fart på buskarna. Jag är nog en rostant som är så faschinerad av alla sorters rosor. Var runt på baksidan och tittade till rosorna där som verkar växa till belåtenhet för mig. Citronträdet börjar få små öron av blad och snart luktar et gott där igen. Bladen luktar helt underbart vad blommorna luktar har jag ännu inte fått uppleva, men det kommer fler vårar och somrar. Vi har ju inte bott här så länge ännu men snart är vi inne i det franska systemet. Vi har fått våra papper från försäkringskassan och efter att vi deklarerat i maj som vår anlitade advokat gör åt oss får vi vårat TIN-nummer som gör att massor blir förenklat när det gäller läkar-,tandläkar-vård för oss. Gratis är så fint eller hur?

2 svar på ”Slut på tjuvtittandet

  1. Så mycket vår på gång och så fort det går. Passa på och njut nu av denna underbara årstid. Trots den elaka allergin.
    Inte så dumt med TIN nummer så att livet inom vissa område blir enklare och billigare.

Lämna ett svar