Ännu en helg har förflutit

Vi har inte haft lika soligt idag men värmen har kommit och jag funderar på att strunta i sockorna i morgon. Behöver en luftventil då det är så varmt. I morgon ska lakan tvättas och jag får väl fråga googlan om de ska hänga ute på tork eller i dressingroom.

Att solen inte var framme var inget som störde hundarna. Turbo är ute precis hela dagarna då det inte regnar. Apropå det så var det dags att vattna alla våra växter idag. Ett tag såg det ut att komma regn men de få droppar som kom gjorde varken till eller från. Turbo lade sig på trappan under taket och det räckte med det. Hon blev inte ens våt. Ingen hjälp där inte med bevattningen. Men jag går runt med kannan och får väl se det som motion. Det är ändå rätt rofyllt.

Otroligt många rosknoppar på buskarna i år. För att inte tala om doften som de avger. Härlig tid på året just nu. Inte för varmt och inte för kallt.

Det doftar av lavendel i trädgården nu. Rosor och lavendel och man blir nästan lite yr. Små söta blå blommor och de buskarna växer så det knakar. Får klippa ner dem ordentligt i höst.

Mullbärsträdet börjar få lite frisyr och ser inte så kalhugget ut längre. Tänk att det redan är sista veckan i april! Det känns otroligt och nu har vi span på Super-U:s teknikavdelning för lite inköp. Även om vi inte har en pool så ska vi ha ordentligt med is och kött som inte blir härsket.

Vi har gjort rent golven idag och det doftar rent och gott inomhus igen. Nästa vecka ska vi skicka in alla papper för cartegris och det innebär att sjukvården blir i princip gratis här. En tilläggsförsäkring mutuelle och vi kan känna oss trygga om något händer som innebär sjukhusvistelse eller liknande. Första deklarationen ska göras här i Frankrike och vi har ju tagit hjälp denna gång så vi behöver inte oroa oss hoppas vi.

Då tar vi sikte på en ny vecka och den blir nog säkert bra.

2 svar på ”Ännu en helg har förflutit

  1. Här har vi sol men kallt, jag och Jazz höll på att frysa arslet av oss när vi var iväg på en weekendresa. När man promenerar i en stad är det svårt att hitta enbart läiga platser. 🤣

  2. Att gå runt men vattenkannan och vattna är rogivande. Bara man inte bär för tungt, eller hur? Glöm inte prata med växterna, det gillar dom!
    Mullbärsträdet växer fort nu.
    Bra med försäkring så man kan känna sig trygg om något händer.

Lämna ett svar