En dag som alla andra

Vi började dagen som vanligt med att gå ut med hundarna och titta på omgivningen. Jag satte lakan i tvättmaskinen och det var mitt första projekt denna dag. Inte alltför krävande men skönt att få igång. JR tog teslan till Super-U för att göra en del inköp. Igår var han upp till torget och lämnade Kalles kaviar till Monsieur C som blev väldigt glad. Kokt ägg med en klick kaviar på är en delikatess tycker han. Roligt att göra någon glad.

JR körde igång att klippa en del av häcken på trädgårdssidan och det blev riktigt bra tycker vi. Det enda som stör är busken till vänster som är mitt ansvarsområde. Om vädret medger ska jag greppa min B&D i morgon och se till att den blir mer friserad. Alltid lite att göra när man har en trädgård. Undrar lite hur det kommer att se ut om fem år? Redan nu skulle de förra ägarna häpna. Eftersom vi tillbringar större delen av året utomhus här tycker vi att vi vill ha något som känns som en oas att vara i. Tror hundarna håller med.

Hela dagen har mörka moln seglat runt vår by, men vi har haft en blek sol av och till. Inget regn alls. Väldigt lugnt ute på stora vägen för att vara en måndag. Fortsätter man över vägen och går rakt fram kommer man till floden Orb. Vi har inte gått ända fram men planerar att göra det så snart JR rekognoserat med teslan.

Upptäckte dessa små knoppar idag. En av våra nya rosplantor tänker förgylla oss med blommor. Jag klippte ju inte någon i höstas men denna höst ska jag göra det med de äldsta så de blir kraftigare. Vänta bara om ett par år.

Luktade på citronbladen idag och mmm vad de luktar gott. Om jag kunde skulle jag krama om det för att det inte dog för oss trots den kyliga vintern vi hade. Jag njuter av att gå runt i trädgården och lukta,titta, känna på allt. Man känner sig lite som on the top of the world när man går omkring på baksidan. Ibland upptäcker inte de som går på gatan nedanför att vi står här uppe. Så häftigt tycker jag. Något som hundarna verkligen tycker är roligt.

Idag satt vi en stund på benke som vi alltid gör på kvällarna. Jag snikade mig till att fota grönsakstantens kastanj som blommar nu. Så vacker. Undrar om det är i den näktergalen sitter? Vi hör den varje kväll och det är så vackert. Att se stjärnorna och höra drillandet är magiskt. Faktiskt väldigt skönt med utegångsförbudet för man hör inte en enda bil, bara fåglar.

  5 reaktioner på “En dag som alla andra

 1. april 27, 2021 kl. 09:54

  Ni har verkligen en härlig oas där ute i er trädgård 🙂 Men så jobbar ni ju hårt med den också och det har lönat sig.

  Ha en fin dag!

  • april 27, 2021 kl. 10:36

   Fast det känns inte som jobbigt.

 2. evadramin
  april 27, 2021 kl. 12:09

  Vilken underbar dag i trädgården. Ni kan konsten att njuta av bland allt det vackra omkring er.

  • april 27, 2021 kl. 12:25

   Man lär sig med åren. Ni har det fint ni med tycker jag. Viktigast är att trivas med det liv man har valt.

 3. april 30, 2021 kl. 19:10

  Se där en oväntad positiv effekt av covideländet! Skall passa på att njuta av det när vi kommer ner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: