En dag som alla andra

Vi började dagen som vanligt med att gå ut med hundarna och titta på omgivningen. Jag satte lakan i tvättmaskinen och det var mitt första projekt denna dag. Inte alltför krävande men skönt att få igång. JR tog teslan till Super-U för att göra en del inköp. Igår var han upp till torget och lämnade Kalles kaviar till Monsieur C som blev väldigt glad. Kokt ägg med en klick kaviar på är en delikatess tycker han. Roligt att göra någon glad.

JR körde igång att klippa en del av häcken på trädgårdssidan och det blev riktigt bra tycker vi. Det enda som stör är busken till vänster som är mitt ansvarsområde. Om vädret medger ska jag greppa min B&D i morgon och se till att den blir mer friserad. Alltid lite att göra när man har en trädgård. Undrar lite hur det kommer att se ut om fem år? Redan nu skulle de förra ägarna häpna. Eftersom vi tillbringar större delen av året utomhus här tycker vi att vi vill ha något som känns som en oas att vara i. Tror hundarna håller med.

Hela dagen har mörka moln seglat runt vår by, men vi har haft en blek sol av och till. Inget regn alls. Väldigt lugnt ute på stora vägen för att vara en måndag. Fortsätter man över vägen och går rakt fram kommer man till floden Orb. Vi har inte gått ända fram men planerar att göra det så snart JR rekognoserat med teslan.

Upptäckte dessa små knoppar idag. En av våra nya rosplantor tänker förgylla oss med blommor. Jag klippte ju inte någon i höstas men denna höst ska jag göra det med de äldsta så de blir kraftigare. Vänta bara om ett par år.

Luktade på citronbladen idag och mmm vad de luktar gott. Om jag kunde skulle jag krama om det för att det inte dog för oss trots den kyliga vintern vi hade. Jag njuter av att gå runt i trädgården och lukta,titta, känna på allt. Man känner sig lite som on the top of the world när man går omkring på baksidan. Ibland upptäcker inte de som går på gatan nedanför att vi står här uppe. Så häftigt tycker jag. Något som hundarna verkligen tycker är roligt.

Idag satt vi en stund på benke som vi alltid gör på kvällarna. Jag snikade mig till att fota grönsakstantens kastanj som blommar nu. Så vacker. Undrar om det är i den näktergalen sitter? Vi hör den varje kväll och det är så vackert. Att se stjärnorna och höra drillandet är magiskt. Faktiskt väldigt skönt med utegångsförbudet för man hör inte en enda bil, bara fåglar.

5 svar på ”En dag som alla andra

  1. Vilken underbar dag i trädgården. Ni kan konsten att njuta av bland allt det vackra omkring er.

Lämna ett svar