Så är helgen över då

Fast jag tycker vi har helg varje dag eller är det en evighetslång semester? Ja, man kan kalla det vad man vill och jag njuter av varje minut i livet. Okej, ska inte måla ett rosa skimmer över mitt liv men det är förbaskat bra nu.

Idag har vi golvat och sniff sniff…det luktar gott av lavendel inomhus. Nöjda med dagens bestyr satte vi oss ute då det var parasollväder mitt på dagen. Men nu till kvällen är det lite kyligt och tyvärr fick jag ta på sockorna. Det svider men jag tänker inte frysa så det så. Väderutsikterna ser riktigt bra ut framöver så i morgon är jag barfota igen.

När jag tryckte upp jalusierna i morse fick jag syn på några röda prickar utanför fönstret. De nya rosorna håller på att slå ut och när man går riktigt nära,( vilket jag ska göra en annan dag), ser de ut att vara gjorda av sammet. Helt bedårande och som de doftar. Tittade på alla andra rosenplantorna och det är knoppar på varenda en av dem. Men jag kan tala om att det växer så det knakar överallt. Måste nog köra en sväng med B&D i rabatten på framsidan. Ogräs och annat vilar inte det heller.

Eftersom jag tog mig en runda innan hundarnas middag så var det någon som kom och hämtade mig. Sluta att larva runt här för vi är hungriga!!! Så jag fick ju vända på klacken och följa med Kuma. Får fota en annan dag och njuta av rosorna som är på gång. Tyvärr, är det inte någon frukt kvar på kumquatarna så nu hoppas jag på många blommor på dem så det blir frukter i höst. Denna vinter var lite tuff då vi hade en del kalla nätter med +-0. Men nya blad kommer och gissa om de luktar gott precis som citronträdets blad. Det har återhämtat sig bra och nu är det massor av blad på det.

Grillplatsen ser faktiskt riktig trevlig ut och även om vi inte är några grillentusiaster så planerar vi att ändå grilla korv här. Men först ska vi köpa en grill med lock så vi kan gå därifrån efter matlagningen. Sedan behöver vi ha det om vi ska kunna göra fisk i folie. Kan bli rätt mysigt att sitta här och se solen gå ner bakom grönsakstantens tak. Ett glas rosé under tiden vi väntar på att maten ska bli klar är ju inte helt fel.

Måndag i morgon och nya regler gäller. Jag hoppas på att Super-U får öppna avdelningen där de säljer frysar. Då blir det en promenad dit med säckakärran. Men någon ismaskin kommer jag inte köpa så den idén får JR glömma. Jag gör is i påsar och lägger i frysen så det så.

8 svar på ”Så är helgen över då

  1. Härligt röda rosor. Mycket knoppar, då har du snart en fin rosenträdgård att glädjas åt.

  2. Det lär dröja innan vår ros 😀 en ensam stackare börjar visa knoppar. Dagen blev inte alls som tänkt, fick migrän och har sovit bort några timmar. Det var åratal sedan jag hade migrän, begriper inte varför jag fick det idag. 🌹 Kram

Lämna ett svar