Hej Maj

Första dagen av min namnsdagsmånad har börjat och jag har avkrävt att JR ska säga godmorgon på dagen varje morgon. Får se om han kommer ihåg det nu annars får han en straffgrej att utföra varje dag. Nu är jag inte sadistisk så det blir väl mest något som är för mitt välbefinnande. Det började regna igår kväll och har nog regnat hela natten, som fortsatte på morgonen.

Hade varit underbart om det endast varit blommor som regnat ner men så väl var det inte. Men vi är tålmodiga och det gav resultat. JR har hittat en bok han inte läst och är väldigt spännande, jag läste på webben och gjorde wraps till lunch.

Kejsarträdet är vackert i år och som ni ser finns det massor av blommor kvar på det. Notera även att solen kom fram på förkvällen. Nu är regnmolnen borta och vi kan se fram mot fina dagar.

Jag kan inte riktigt vänja mig vid att det växer så snabbt här. Man ser skillnad för var dag som går men det beror nog på att det är varmt även på nätterna. Inte under +10 någon natt på flera veckor. Vi sover med öppet fönster och har jalusien lite öppen med myggnätet nere. Det fungerar bra och vi har myggfritt. Ny bordsfläkt är inköpt så när nätterna blir alltför varma börjar vi med den.

Lite vattenpölar här och där på gatan. Lördag och första maj innebär liljekonvaljer här nere som man ska ge sina nära och kära för tur resten av året. Tycker det är en trevligare tradition än dessa första majtåg. Så omodernt då vi inte har någon socialdemokratisk regering längre. Ge en konvalj vetja och hoppas på det bästa.

Hundarna får sin middag runt 17.00 och jag traskade ut för att plåta lite. Inte så upplyftande men vad gör man tänkte jag. När de fått sin mat tittade jag ut och vad ser jag?

Blev ju lite av en före och efter bild. Men denna gång orkade inte Turbo följa med. Regnperioden är över för denna gång och nu kommer värmen och sommaren. +23 har väderappen sagt så det blir short i morgon.

Jaha då det vipplades idag och även carolin fick uträtta en del arbete. Luktar gott inomhus nu och i morgon ska det moppas. Livet är bra här nere i södra Frankrike.

3 svar på ”Hej Maj

  1. Här ser regnet inte ut att vara slut riktigt ännu och det kan vara mitt fel. Putsade nämligen fönstren igår… 😉

    Ha en skön söndag i shortsen!

Lämna ett svar