Kvoten måste vara fylld

Uhu, regn så långt ögat kunde se. Vaknade vid sju i morse då Turbo flög upp i sängen. Jag hörde ett oväsen och undrade vad i helskotta folk måste rulla soptunnor så tidigt. När oväsendet bara tilltog och kom närmare insåg jag att det var åska. Det var därför Turbo ville sova hos oss. Nu var det ju inte min morgontid och tydligen inte någon annans heller för alla sov tungt och jag gjorde dem sällskap.

Verkar att ha regnat hela natten och morgonen, så med detta tycker jag att kvoten för regn är fylld för detta år. Därför borde vi ha massor av soldagar kvar nu. Ska inte klaga kanske för nu har allt gräs JR sått fått ordentligt med vatten. Jag behöver inte släpa vattenkannan flera gånger, men ärligt talat så hade jag nog ändå föredragit det. Varmt trots regnet har det varit.

Blommorna har nästan blommat klart och nya är på gång. Hoppas att vi snart kan sitta med våra GT här och njuta av skuggan som är på förmiddagarna. Men det verkar som att det snart är dags att klippa gräset igen.

Ok, vi kör väl soffhäng idag då tyckte Kuma. En av hans favoritsysslor och så ska ju JR sitta på andra hörnet och läsa i sin bok. Då blir det en perfekt dag. Men först var han tvungen att köra Mackan till doktorn igen för den ettriga lampan till avgasreningen hade tänts igen. Förbaskat också. Hade inte varit roligt att köra på vägen och plötsligt inte kunna köra fortare än 30 km i timmen. Så nu står vår bil på verkstaden med sladdar i sig och det verkar vara någon bugg i databoxen. Det är mycket med det jordiska säger jag bara. Hoppas JR får hämta hem Mackan i morgon.

Turbo har försökt stirra bort regnet nästan hela dagen, men det fungerade väldigt dåligt. Men när jag öppnade dörren så ville hon inte gå ut. Jag har roat mig med att shoppa på internet med JR:s franska bankkort. Det gick jättebra och nu ska det bli spännande och se var vi kan hämta ut paketet. Det ska komma ett sms om hämtställe och dag innan det anländer. Nu var det till största delen saker till JR så han blev faktiskt glad. Vi är ju inte särskilt förtjusta i att gå i klädaffärer som för den delen fortfarande är stängda till den 19:e maj, så detta blir ju bra.

Det landade en bukett med färska tulpaner här hemma för någon = jag har födelsedag på onsdag. Men då är nog dessa blommor alltför gamla tänkte JR och så köpte han dem till mig idag. Jag älskar tulpaner precis som rosor och det var väldigt länge sedan jag hade en sådan bukett hemma. Men i höst ska jag banne mig peta ner några lökar som ska blomma till våren.

Ikväll tände vi lilla brasan som en liten mysfaktor. Det blir inte så ofta här nere då vi har den stora öppna spisen som sprider värme. Men nu var det inte så mycket värme vi behövde utan endast något som piggade upp och det gjorde det.

De två ljusa bubblorna är reflexer från vår taklampa och bara en miss av fotografen = jag. Fast lite effektfullt blev det ju.

4 svar på ”Kvoten måste vara fylld

 1. Vatten behöv men regn vill vi ju bara ha i lagom mängd och då helst på natten.
  Tulpanerna är underbara och klart du ska dom någonstans i din härliga trädgård.
  Bilden på brasan är faktiskt riktigt bra.

 2. Efter gårdagens två regnskurar (morgon och kväll) syns det nu bara solar och några små molntussar på vädersajten. Skönt!
  Vad dumt att Mackan krånglade med avgaserna igen. Hoppas det ordnar sig nu!
  Sista bilden blev himla kul – vissa missar är inte dumma alls 🙂

  Ha en fin dag!

Lämna ett svar