Mackan är hemma igen

Fick samtalet i morse att nu är Mackan kurerad och buggen borta. JR traskade bort till verkstaden och under tiden gjorde jag klart för en frukost och öppnade dörren så hundarna kunde gå ut. Det regnade inte och det var så skönt. Inatt vaknade jag av att det riktigt vräkte ner och igår såg vi blixtar på himlen när vi var ute en sista gång innan sovdags. Nu hoppas jag att lågtrycket dragit vidare någon annanstans.

Det ser nästan nästan ut som någon haft en sjudjäkla fest här ute inatt. Så här ska det sopas, men inte idag då vi har annat för oss. Fick nämligen mail från advokaten och här måste vi göra administrativa saker.

Dags att deklarera med andra ord. Så idag har vi gjort klart vår första deklaration i Frankrike och sedan är det bara att vänta på våra tin-nummer som visar att vi är bosatta här nere och betalar skatt här. Vi hade lite krångel med att skriva på JR:s nya fina dator men vi klarade det också efter ett tag och nu ska vi bara posta deklarationerna. Första gången man gör dem måste det vara på papper men nästa år kan vi göra allt via datorn precis som i Sverige. Jag firade det hela med ett glas rosé och JR en whisky sour. Tycker att vi var värda det.

Under eftermiddagen kom solen fram och det var riktigt skönt ute. Men vi hade ju jobb att göra så det blev endast korta stunder ute. Hundarna kunde välja vilket de ville då vi hade dörren öppen hela dagen.

Turbo föredrog att vara ute mest hela dagen som vanligt. Känns så skönt att Mackan är kurant igen så vi har bestämt oss för en liten tur i morgon. Det var ett tag sedan vi var ute med Mackan och vi tänker köpa en dörr till JR:s toalett. Sedan behöver jag hämta ut lite från Pharmacian och vill gärna göra ett besök hos vår nyöppnade Veterinär. Kanske blir det där vi ska klippa klor på våra hundar nästa gång? Behöver även köpa fästingtabletter för nästa månad och jag hoppas att de har dem där, så behöver vi inte köra till Beziers bara för det.

Tänk att vi gjort vår första deklaration här i Frankrike! Känns nästan lite overkligt. Vi får tin-nummer och det är i primcip som personnummer här. Nu är det endast en sak kvar att göra och det är att skicka iväg papper så vi får våra carte vitale som ger oss billigare sjukvård om vi skulle behöva det och fri tandläkarvård. JR skulle kanske behöva få en service i sin mun då han har väldigt skör emalj. Jag har ju aldrig haft ett hål så mina tänder är i bra skick.

Sakta men säkert hittar vi in i det franska systemet och med hjälp från andra håll än vi trott.

1 svar på ”Mackan är hemma igen

  1. Stort GRATTIS! Både till deklarationen, Mackans tillfrisknande och framförallt till dig som aldrig haft hål i tänderna 🙂

    Ha en trevlig tripp idag då.

Lämna ett svar