Poolfunderingar

Vi hade ju tänkt oss en pool i trädgården till våren men lockdown med corona satte käppar i hjulet. Nu funderade jag på en annan variant av pool och så började JR scrolla runt på olika sidor. Vi hittade en som kanske skulle falla oss i smaken och jag insisterade på att vi skulle gå ut med måttbandet. Ojdå, det var en stor sak vi hittat och nu blev det till att börja om på alltihop. Eftersom alla affärer hållit stängt förutom matvaruaffärerna. Så detta med pooler har de alltså inte beställt från tillverkarna. Nåväl nu har vi insett vilken storlek och mm vi ska ha. Vem sade något om tålamod ?

Jag vill plaska runt med denna utsikt och det ska jag bara göra. I Sverige hade vi en väldigt fin bubbelpool som stod i uterummet. Utsikt var 0. En hög grön häck gjorde att vi oftast badade på kvällen då det var mörkt ute. Men det var vårat andrum där när snön vräkte ned och det var kallt ute. Nu har vi utsikt och jag längtar efter att få löga mig i solen med ett glas rosé.

Kuma får ju hitta en annanstans att ligga på sedan men det kommer säkert att bli bra. Vi var ute och mätte storleken på poolen och ja, här gäller det att inte gapa för stort. Men nu vet vi precis vad vi vill ha. Fast Kuma struntar säkert i det hela. Vi tänker inte ta hela framsidans gräsmatta från hundarna utan de ska få ha sin del kvar.

Vi har suttit ute en lång stund idag och efter att JR klippt gräset så klippte jag hans hår. Salong klipp med glädje öppnade och allt blev till belåtenhet. Jag har studerat många klipp på youtube så nu är jag fullfjädrad frisör. Eller hysad hemmafrisör ska jag nog säga. Ett glas rosè blev min belöning och sedan började det faktiskt att stänka lite så vi gick in. Det kom en regnskur men när vi var ute och mätte för poolen hade det slutat.

Klart att det blir lite blommor idag med då tulpanerna börjat slå ut ordentligt.

De gula och de spräckliga har inte slagit ut ännu och vem vet om det blir en bild på någon av dem snart. Eller så hinner en av rosorna före för de är minst sagt färdiga för att spricka ut. En röd dag här idag och alla affärer har stängt men bagerierna har öppet förutom vår i byn. Undrar om han blir så långlivad med det öppettiderna? Vår vän C har ramlat och skadat ryggen så han ligger på sjukhuset i Beziers. Vi hoppas på en snar förbättring.

Redan fredag i morgon! Här går det verkligen undan måste jag säga. Men av och tillvädret kan sluta nu tycker jag. Jag har gott hopp om att det stabiliserar sig till solhållet.

5 svar på ”Poolfunderingar

  1. Mycket funderingar och planeringar ni har nu. Men för övrigt en trevlig dag har jag förstått.

Lämna ett svar