Absolut min dag idag

Vaknade vid tio men valde att somna om lite, för det var ju min dag idag. Jösses, jag fattar inte att jag är 65 år. Det känns absolut inte så i huvudet, men ok min kropp är verkligen påverkad av jordens dragningskraft. Men jag har börjat går snabbt förbi helkroppsspeglar sedan några år tillbaka. Ansiktet ser hyfsat bra ut och jag kan le med mina egna tänder fortfarande. Det blev inget firande på min begäran, men vi drack en god Cremante senare på dagen med tonfiskburritos till. Gott och precis lagom för mig.

Precis som vanligt sken solen på oss denna dag då jag fyller år och firar mina namnsdagar. Jag heter Maj som andra namn och Charlotte ingår i mitt första namn. Lite tilltufsad efter alla år men JR tycker att jag är en pärla och det är det enda jag bryr mig om.

Vi har suttit under parasollet ända sedan JR kom tillbaka från posten. Vår första franska deklaration är gjord och postad. Klappar oss själva på axeln. Jag sopade bort alla blommor och nu ser vår framsida väldigt trevlig ut. Sedan försökte vi få tag i en pool men eftersom allt varit stängt och ingen visste när de kunde öppna igen så har de tomma lager överallt. Så vi har bestämt att om det blir alldeles för hett i sommar så köper vi den billigaste uppblåsbara poolen vi kan få tag i. Sedan får vi se om lagren för just den pool vi vill ha kommer att fyllas på. Lite synd men inget att göra åt just nu.

Men mina rosor kommer i stor skala och denna blir en djupt röd sak. Lovar att den blir vacker och naturligtvis kommer det att tas foton på alla mina rosor. De som inte vill se kan ju bara scrolla och läsa texten.

I morgon är det röd dag här i Frankrike och många passar på att festa till det har vi märkt. Vi firar väl inte Kristi himmelfärdsdag så mycket i Sverige men ledigheten tycker nog alla om. Undrar om fransmännen tar ledig fredag eftersom det är en klämdag? Affärerna är öppna i alla fall. Jovisst ja, vi hittade den grill vi vill ha i dagens reklam så den ska vi köpa nästa vecka.

Glömde berätta att det blev ingen tur för oss idag då det kom ett sms från DHL att vi hade en leverans som skulle komma idag. Precis som vanligt kom bilen när JR var iväg, men jag fixade det. Börjar bli rätt van nu. Papper på Mackan från tillverkaren i Italien var det som kom. Vi har lite funderingar och då behöver vi ha dem.

Strax efter att vi satte oss inomhus blev himlen mörk och så kom regnet. Jaha, då slapp vi vattna idag med. Men nu var det endast en regnskur och det klarnade upp rätt snart.

Ja nu börjar vi 56:or att bli pensionärer och man kanske ska vara glad att man får bli det vid 65 och inte senare som kommande generationer. Vi firar idag att H fick sin första vaccinspruta idag. Ett återbud och han tog chansen som den kloke kille han är.

8 svar på ”Absolut min dag idag

  1. Stort GRATTIS till dig (inte i efterskott, det är många dagar kvar på din födelsedagsmånad 😉 ) och till JR som fått första sticket!

    Ha det gott!

  2. Men där ser man en oxekompis Grattis, du hänger mig i hasorna, jag fyllde ju nyss 67 år.
    Ja fy för helkroppsspegel, har en redig i hallen, blir lika överraskad var gång jag går förbi, är allt det där är jag? Hur har det gått till, jag som göddes för att jag var så smal även i vuxen ålder.
    Men hoppas din dag blev fin. 🔆❤️🔆 🍰+☕️+🥂🍾

Lämna ett svar