Kort åktur idag

Jag hade lite småttan och gottan som jag behövde köpa idag och JR har ögon som rinner just nu. Nejdå, han är inte ledsen utan troligtvis har han någon slags infektion som orsakar det hela. Men först hade JR ett viktigt ärende till posten med vårat brev till CPAM och brödinköp. Vi planlade våran tur till efter lunch då de affärer vi skulle till hade stängt. Så jag var glad över att ha en lång frukost utan stress då jag var lite blurrig i huvudet. Tog tyvärr min allergitablett för sent igår kväll och de gör mig så trött att jag knappt kan hålla mig vaken. Nåväl jag kvicknade till lagom tills vi var klara för avfärd.

Jag är den som får kika runt hörnet när vi kör ut från vår gata. Inte för att det är jättemycket trafik men det kommer en del bilar och när man har en bil på ca 9 meter vill man ha plats att svänga.

Vi bor ju i en by som är helt omgiven av vinfält. En vinbondeby skulle man kunna säga och det innebär att klimatet är milt och varken alltför varmt eller för kallt.

Idag har vi haft en riktigt varm dag och det var skönt att köra med aircondition igång. Tror det är första gången vi haft igång den. Turbo är ju galen i att åka i husbilen men Kuma är måttligt förtjust så jag fick ta honom i koppel för annars vänder han och vill tillbaka in i trädgården igen. När han väl är i husbilen och i sin soffa så är han glad att följa med.

Många vingårdar har fält med olivträd då olivolja är en minst lika populär ingrediens här nere. Det är lika mycket arbete att få fram en fin olja som ett fint vin.

Efter lite köande då det pågår vägarbete på ringleden runt Béziers men det flöt på bra så vi kom fram till vår veterinär precis när de öppnade klockan 14.00. Perfekt då det inte var så många bilar på deras parkering. Dags att köpa nya fästingtabletter till hundarna. Efter det fortsatte vi hit till Jaia för att köpa tuggrens till hundarna men just de ben vi brukar köpa var slut så det får bli en tur hit nästa vecka igen då. Men det gör inget för här har vi bra parkering för Mackan och skugga till hundarna.

Dags för en tur vid Canal Midi och till Portiragnes. Precis som apoteken i Sverige är de privatägda här nere. Det vi tycker är bäst finns här nere då de pratar engelska och vår franska inte är så bra ännu att vi kan förklara allt medicinskt. Vi såg många som cyklade och promenerade vid kanalen. Helt fantastiskt rekreationsområde här nere. Tar ca 10 minuter för oss att köra hit.

Flodbåtarna har börjat köra och de kan man hyra för att sakta åka på kanalen ner mot medelhavet eller uppför om man så föredrar. Vi hade gärna gjort det om vi inte haft hundarna.

Glada körde vi hemåt igen. Det bästa med apoteken här i Frankrike är att de alltid har en utbildad läkare så man behöver inte åka till vårdcentralen för inflammationer och sådant. Så vi har bra grejor som JR ska droppa i sina ögon ikväll

Inga köer på hemvägen utan allt flöt på som det skulle.

Äntligen vår allé och nu är träden gröna och fina. Precis efter denna svänger vi andra till höger och då är vi hemma. Det var härligt svalt då vi hade jalusierna nere då vi var ute på tur. Resten av dagen tillbringade vi ute med var sin kall b-vitamin 27 cl som vanligt och sedan ett glas rosé med lite tilltugg.

I morgon hoppas vi att JR:s ögon ska vara bättre och det blir nog lite fnattande i trädgården.

4 svar på ”Kort åktur idag

  1. Vilka underbara omgivningar ni har! 🙂 Vi har åkt canal du Midi två gånger (och på 3 andra kanaler och floder i Frankrike) med vårt skid- och båtgäng. Helt fantastiskt fint och roligt, det skulle jag gärna göra om 🙂

    Ha en fin dag!

    • Nog är det fint här och vi tittade på en serie på SVT UR som heter Kanaler,båtar och kärlek där ett engelskt par åkte på olika kanaler. Så härligt det såg ut.

  2. En tur på en sådan kanal kan jag tänka mig.
    Mycket fina bilder ifrån er lilla tur.

Lämna ett svar