Vi fick tummen ur

Med lite råd och dåd har vi samlat ihop alla dokument för carte vitale som vi behöver för vår läkarvård här. Det enda som var kvar blev gjort idag. Alla kopior klara och dokument ifyllda, jag skrev försättsbrevet på franska med tungan rätt i munnen. När allt var klart hade halva dagen förflutit. Att det alltid ska vara så att allt som har med data och myndigheter ska ta så lång tid. Nu är allt i ett stort kuvert som ska postas i morgon av JR. Därför belönade vi oss med att ta ledigt resten av dagen.

Nu kände vi att det mesta är gjort och vi kan koppla av ett tag. Deklarationen inskickad och nu papper till CV så det får bli annat ett tag nu.

Vi passade på att vila våra hjärnor med att lyssna på en podd. Vi lyssnar just nu på vetenskapsradion historia som har sådant vi gillar. Har bokmärkt Hasse Aaros podd också för den är intressant. Poddar är bra då de är lagom långa och inte kräver att man måste fortsätta nästa dag för att kunna följa med. Men jag ser fram mot att sommarpratarna ska starta detta år. Vi har betat av alla sedan 2014 tidigare och fram till förra året.

Efter att hundarna fått sin middag var det dags för vattning av krukväxterna. Man ser nästan hur de växer för varje dag och det känns roligt. Såg en röd liten fågel i trädgården idag och den såg mycket exotisk ut. Jag kunde inte närma mig den då den verkade väldigt skygg och jag ville inte skrämma bort den, så det blev inget foto. Härfåglarna har fullt sjå med att mata sin unge eller ungar, vi vet inte om det är fler än en under takpannorna. I morgon ska det bli ännu varmare och vi tänkte göra en lite tur med Mackan då. Hela tre veckor sedan vi var på rull. Men det blir endast en liten sväng då jag behöver köpa lite småttan och gottan på pharmacian i Portiragnes och Jaia ska också få ett besök. Lite hundgodis och så kanske någon liten blomma eller växt av något slag.

Syns inte att jag sopade mattan här igår, men det får vänta tills i morgon. Mest bara blad från rosorna och en del från kejsarträdet. Nå vad hade vi för temperatur idag då? +25 i skuggan är inte helt fel tycker vi.

Ikväll blir det sallad för oss och det passar så bra när värmen kommit. Jag gjorde var sin macka med tonfisk och stekt ägg på tidigare idag. Så i morgon blir det antagligen en del foton från vår lilla tripp.

5 svar på ”Vi fick tummen ur

  1. Jag gillar Aros podd jag med. Sommarpratarrna är en favorit med, lyssnar dock inte på alla avsnitt. Det som är fascinerande är att man hittar människor vars öden och liv man aldrig annars hört talas om.

  2. Visst är det mycket bök och krångel med myndigheter, men väldigt skönt när man klarat av det och är färdig.
    Jag ser också fram emot sommarpratarna 🙂

    Ha det gott!

Lämna ett svar