Lite trädgårdspyssel igen

Eftersom vi stannade vid Super-U igår så behövde inte JR göra något större inköp idag. Dags att klippa gräsmattan och jag greppade min B&D för att klippa lite kanter. Men först fick fåglarna lite mat och vi frukost.

Jag gick till baksidan av huset och det blev en väldigt varm dag där. Samtidigt som jag kantklippte så fick mina rosor lite omvårdnad. Gamla knoppar där blommorna vissnat klipptes bort och fula blad knypsades och slängdes i tunnan med hundbajs. Fy vad det luktade där. Men den skulle JR tömma senare sade han.

Naturligtvis blir det en bild på dagens ros. Ser hon inte ut som en Gullbritt? Lite varm och glödande med fina volanger till kjol svänger hon runt i dansen. Man blir bara så glad att titta på henne.

JR är den som brukar kolla postlådan och idag var den tom, men igår fick vi massor av reklam. Turbo håller koll på oss allihop. Solen värmde oss flera grader mer än igår och det var inte alls tal om att gå inomhus. Kuma sov i gräset men gick in emellanåt. Det är liksom ute och inne hela tiden nu. JR surfade runt och kollade alla poolsidor men det har inte kommit in några som man kan beställa. Suck….

Det är så fint nu när oleanderna börjat blomma. Jag gick runt med en blomspruta med diskmedel och vatten idag för att förhindra att ohyra sätter sig. Vi behövde inte vattna idag eftersom det regnade ordentligt natten som var. Men det får vi kanske göra i morgon då.

Efter dagens gräsliga arbete belönade vi oss med ett glas rosé, lite ost med kex och en historiepodd. Så skönt att luta sig tillbaka och lyssna. Vi åt faktiskt en kula glass efteråt och den är bara så god. Därför blev det två avsnitt av podden.

Jag är så nöjd med den bh jag beställde från La Redoute att jag funderar på att beställa två till. Eller så blir det kanske från Miss Mary som har ett stort sortiment. Jag får sova på saken. Älskar att kunna beställa och få allt i brevlådan. Men det gäller att inte beställa för stora saker tror jag. Men mattan från IKEA fick vi ju vid grinden så man vet aldrig.

I morgon skriver vi fredag och nu går jag i valet och kvalet om jag ska sjunga Små grodorna för mina grannar i midsommar. Kanske inte så populärt att göra i Frankrike då det är en nidsång från första världskriget som engelsmännen sjöng? Får bli helan går istället då.

3 svar på ”Lite trädgårdspyssel igen

  1. Gullbritt är verkligen vacker! 🙂 Jag tycker du kan göra en kombi till midsommar. Hoppa grodorna runt en stång sjungandes Helan går – det skulle skulle säkert uppskattas av grannarna 😀

    Ha en fin start på helgen!

  2. Allt i rätt ordning så alla får vad dom ska ha.
    Jag gillar också att handla digitalt och få det hemskickat.

Lämna ett svar