Livat på fredagen

Nu när vi har bägge våra airconditioner igång är det så skönt om kvällarna och nätterna. JR har stor kunskap angående kapacitet och istället för att installera en fast så valde vi två portabla som ger bättre och mer kyla. Nu har vi det i hela huset och i morse var det +23 som är helt ok. Ute var det +34 och det är varmt. Vi är nöjda just nu i alla fall och hundarna mår bra.

Jag körde igång en maskin med tvätt och JR tog teslan till Brico och bagarn. När vi sedan hade ätit frukost började vi vår dag. Det var livligt ute på vinfältet.

Dags att frisera rankorna och klippa bort alla skott. De tar ju kraft från druvorna. Trevligt att titta på för mig när jag skakade täcken och kuddar. Hundarna lade sig ute och tittade på en stund men det blev lite för varmt tyckte de och gick in efter ett tag. Så skönt att ligga på svala klinkergolv.

Det börjar bli riktigt lummigt ned mot grinden. Våra katalanska grannar brukar alltid åka upp mot bergen var helg och denna var inget undantag. Alltså har vi lyssnat på fågelkvitter hela dagen. Men JR har fortsatt med skjutdörren på toaletten och när det är så varmt som just nu ser jag till att han inte håller på för länge. Idag skulle han dessutom montera en del utomhus så jag höll koll.

Hade tänkt gå till baksidan och titta till mina rosor, men ändrade de planerna.

Ett åskväder bildades och det blev blixt och dunder, för att övergå till en ordentlig regnskur. Turbo stackarn lommade in till JR som höll på med dörren i lilla toaletten. Sedan ungar i vår skånska by började roa sig med att slänga in bangers i folks trädgårdar har hon blivit rädd för alla smällar. Inte lätt när man inte vet varifrån det kommer och när det här resulterat i småsten och bollar så har det förvärrats för henne. Hon har ju en del i bagaget sen tidigare verkar det som och vi inte riktigt vet vad.

Men det heter ju att efter regn kommer sol och till min glädje gjorde det idag rätt fort. Hängde upp tvätten och hoppas att den torkar tills ikväll. Om inte får den hänga i dressingroom under natten med luftfuktaren igång.

Grönsakstanten fick påfyllning av en massa gott idag och nu är det full ruljans på försäljningen. Så roligt med liv och rörelse och att hon är på banan igen. Har jag berättat om hennes härliga hund? Vet inte vad den heter men den är helt underbar att titta på där den springer runt på den stora gården. Den älskar allt och alla och njuter av att man hälsar på den. För det är ju ett måste när man handlar.

Jag har ju sagt att jag längtar efter poolen och jag längtar även tills vi får andra sprutan. Tills dess håller vi oss mest för oss själva. Vi får sprutan i början av juli och har tid för det. Vi ska även boka tid hos vår fina doktor för en ny besiktning. De har ju flyttat till nya lokaler så vi tar nog Mackan dit.

Eftersom jag är sparsam med att lämna ut något personligt, så är detta ett litet undantag. Jag pratar inte skånska,katalanska, och några andra språk men klarar mig bra efter två år här med franskan, flytande tyska, flytande engelska och hyfsat italienska/spanska samt ryska. Min släkt är boende från Casablanca till Gotland. Sedan spridd väster och öster ut. Hur jag sedan använder mina språk är min ensak.

  10 reaktioner på “Livat på fredagen

 1. juni 12, 2021 kl. 09:23

  Oj vad många språk du behärskar! Imponerande! 🙂

  Ha en fin lördag!

 2. Eva
  juni 12, 2021 kl. 10:28

  Hejsan, vilken typ av portabel AC har ni, vilket märke och inköpsställe? Låter ju toppen, istället för att behöva installera en fast AC.

  • juni 12, 2021 kl. 10:53

   Den heter equallion och JR köpte våra på Super-U tecnic här i Thezan-les-Beziers.

 3. evadramin
  juni 12, 2021 kl. 11:31

  Synd om Turbo tycker jag. Så bra att både hon och Kuma har hamnat hos er där dom verkar ha det väldigt bra.
  Jag tror att det är bra att hålla sig lite för sig själv även efter andra sprutan. Finns en del som har blivit smittade i alla fall. Är nog bra att fortsätta hålla avstånd.

  • juni 12, 2021 kl. 11:38

   Avstånd ska vi hålla men det kommer kännas säkrare.

 4. Eva
  juni 12, 2021 kl. 14:53

  Tack för info 🙂 behövs ett utsug genom fönstret då?

  • juni 12, 2021 kl. 16:05

   Ja, jag gör ett inlägg i min blogg med en bild så ser du hur vi har gjort.

  • juni 12, 2021 kl. 16:17

   JR påpekar att de finns på Mon Brico för ca 2000:sek just nu. I Thezan-les-Beziers.

 5. Eva
  juni 12, 2021 kl. 16:24

  Toppen! Tack för bild!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: