Livat på fredagen

Nu när vi har bägge våra airconditioner igång är det så skönt om kvällarna och nätterna. JR har stor kunskap angående kapacitet och istället för att installera en fast så valde vi två portabla som ger bättre och mer kyla. Nu har vi det i hela huset och i morse var det +23 som är helt ok. Ute var det +34 och det är varmt. Vi är nöjda just nu i alla fall och hundarna mår bra.

Jag körde igång en maskin med tvätt och JR tog teslan till Brico och bagarn. När vi sedan hade ätit frukost började vi vår dag. Det var livligt ute på vinfältet.

Dags att frisera rankorna och klippa bort alla skott. De tar ju kraft från druvorna. Trevligt att titta på för mig när jag skakade täcken och kuddar. Hundarna lade sig ute och tittade på en stund men det blev lite för varmt tyckte de och gick in efter ett tag. Så skönt att ligga på svala klinkergolv.

Det börjar bli riktigt lummigt ned mot grinden. Våra katalanska grannar brukar alltid åka upp mot bergen var helg och denna var inget undantag. Alltså har vi lyssnat på fågelkvitter hela dagen. Men JR har fortsatt med skjutdörren på toaletten och när det är så varmt som just nu ser jag till att han inte håller på för länge. Idag skulle han dessutom montera en del utomhus så jag höll koll.

Hade tänkt gå till baksidan och titta till mina rosor, men ändrade de planerna.

Ett åskväder bildades och det blev blixt och dunder, för att övergå till en ordentlig regnskur. Turbo stackarn lommade in till JR som höll på med dörren i lilla toaletten. Sedan ungar i vår skånska by började roa sig med att slänga in bangers i folks trädgårdar har hon blivit rädd för alla smällar. Inte lätt när man inte vet varifrån det kommer och när det här resulterat i småsten och bollar så har det förvärrats för henne. Hon har ju en del i bagaget sen tidigare verkar det som och vi inte riktigt vet vad.

Men det heter ju att efter regn kommer sol och till min glädje gjorde det idag rätt fort. Hängde upp tvätten och hoppas att den torkar tills ikväll. Om inte får den hänga i dressingroom under natten med luftfuktaren igång.

Grönsakstanten fick påfyllning av en massa gott idag och nu är det full ruljans på försäljningen. Så roligt med liv och rörelse och att hon är på banan igen. Har jag berättat om hennes härliga hund? Vet inte vad den heter men den är helt underbar att titta på där den springer runt på den stora gården. Den älskar allt och alla och njuter av att man hälsar på den. För det är ju ett måste när man handlar.

Jag har ju sagt att jag längtar efter poolen och jag längtar även tills vi får andra sprutan. Tills dess håller vi oss mest för oss själva. Vi får sprutan i början av juli och har tid för det. Vi ska även boka tid hos vår fina doktor för en ny besiktning. De har ju flyttat till nya lokaler så vi tar nog Mackan dit.

Eftersom jag är sparsam med att lämna ut något personligt, så är detta ett litet undantag. Jag pratar inte skånska,katalanska, och några andra språk men klarar mig bra efter två år här med franskan, flytande tyska, flytande engelska och hyfsat italienska/spanska samt ryska. Min släkt är boende från Casablanca till Gotland. Sedan spridd väster och öster ut. Hur jag sedan använder mina språk är min ensak.

10 svar på ”Livat på fredagen

  1. Hejsan, vilken typ av portabel AC har ni, vilket märke och inköpsställe? Låter ju toppen, istället för att behöva installera en fast AC.

  2. Synd om Turbo tycker jag. Så bra att både hon och Kuma har hamnat hos er där dom verkar ha det väldigt bra.
    Jag tror att det är bra att hålla sig lite för sig själv även efter andra sprutan. Finns en del som har blivit smittade i alla fall. Är nog bra att fortsätta hålla avstånd.

Lämna ett svar