Vem satte på fönen?

Lite vind idag men inte någon svalka i den alls. Men vi har sovit väldigt bra med våra ac igång. Hundarna vill helst stanna inomhus under dagarna nu då huset håller värmen borta så bra. Underbart med stenhus. Vi har haft +27 inomhus idag och +35 ute så det är ju helt ok. Kuma har haft lite rinnande ögon idag och vi tror att det beror på att han ligger mot ac:n i sovrummet på natten och får blåset rakt på sig. Nu ska JR vrida vår R2D2 lite så det inte blåser direkt på Kuma.

Jag dristade mig till att vippla trots värmen och sedan torkade jag av i köket. Solen och ljuset avslöjar en hel del. Men nu är det rent och fint igen. Känner mig riktigt duktig. Jag och Turbo placerade oss ute på trädäcket eller hon föredrog ju trädet förstås. Någon engelsman talade om att det var ginets dag idag så det blev en GT sedan. Vi orkade inte så mycket mer idag. JR körde till Brico och köpte en trälist till dörren på lilla toaletten. Han bar in den men vet ej om han gjorde något mer med den.

Jag kände att det var dags att titta till rosorna och de klarar värmen bra. Men efter försommarens explosion tycker jag att de kan vila ett tag. Mina fina.

Våra oleander blommar för fullt nu och förhoppningsvis kommer vi ha glädje av dem till långt in på hösten. Jag har besprutat dem med såpa och de svarta äckliga djuren har försvunnit till en del. Nu ska man vänta 7 dagar till nästa sprutt och på måndag får de den. Får många tips från vänner på facebook och är så tacksam för det. Men jag har ju min fina trädgårdskalender som JR köpte och den läser jag ofta. Lär mig fler ord och skulle nog kunna briljera med flera meningar men det är inte min grej.

Vår stora lavendel blommar för fullt nu. Doften är helt underbar. Jag går runt i trädgården på förkvällen då temperaturen är nere vid +30 och helt ok. Turbo brukar gå med mig men inte idag. För varmt antagligen.

Vi hörde x antal mopeder i förmiddags på baksidan och det var säkert alla ungdomar som körde den till Orb för att tillbringa dagen där. Vi hade gärna gjort det också om våra hundar tyckt om vatten. Nu hatar Kuma allt vatten och godtar endast det som dricks ur vattenskålen. Vårat liv har fått anpassats till livet med en sarloos wolfhound. Tack vare att vi har vänner som haft flera av den rasen har vi förstått hur vi ska göra. Det är en speciell hundras och då vi är introverta så har det fungerat bra för oss.

Vår Turbo är inte van vid vatten och vi har köpt en barnpool som hon ska få vänja sig vid. Det fungerar väl sådär, men hon ville gärna hoppa i vårat bubbelbad i Sverige, så man vet ju inte vad vi kan hitta i kommande pool.

Vi funderar starkt på att ta en semesterdag i morgon då temperaturen ska bli ännu högre. Det är ju ändå söndag.

4 svar på ”Vem satte på fönen?

  1. Värst vad det växer men så vattnar du också rejält.
    Bäst att ta det riktigt lugnt i värmen.

Lämna ett svar