Blev inte ledigt för oss idag

Vi har svalt inne på morgonen och det lurar oss en del för vi bestämde att golven ska göras rena idag. Lite ångrade vi oss då vi steg ut på trappan. Nja, det skulle bli varmt idag och varken vi eller hundarna kunde sitta ute mitt på dagen. Det fick bli golven. JR är lite som en haj, sitter hanstilla för länge så somnar han. Jag satte mig i sov rummet vid ac:n när JR körde snabeldraken i resten av huset. Skönt tyckte Kuma som somnade direkt. Vi flyttade oss till soffan skönt avskylda och sedan var det min tur att moppa.

Nu skulle väl trädäcket vara lite svalare då solen gått över till andra sidan? Kan inte påstå att det stämde med värmen men att sitta inne känns så tråkigt.

Kuma valde att gå in igen men Turbo ville gärna höra på en podd. Vi tog ett avsnitt från Historiepodden från vetenskapsradion P1. Skönt att vi har det svalare inomhus så hundarna kan gå in och svalka sig.

Vi har hållit oss i skuggan hela dagen för det går inte att vistas i solen. Därför var det lite av ett helvete att gå efter vattenkannan och fylla på vatten, då det är på baksidan där solen ligger på. Men jag är glad att inte behöva stå där och vattna utan framsidan är min avdelning och den är mestadels i skugga på kvällen.

På tal om kvällen så kastade jag ett snabbt foto på termometern innan jag gick in för en sista dusch klockan 19.30.

+31 så jag kände att jag fått nog för idag. JR hade söndagstunnan som skulle ut innan han kunde börja sin del av vattningen. Gissa om det var skönt med en dusch nu. Kallt vatten på huvudet och sedan mådde jag bra.

Vi skulle vilja göra mer om dagarna men värmen tar sin tribut och vi lyssnar till våra kroppar. Det får vänta tills en annan dag. Gräset börjar bli lite taggigt och JR hade gärna klippt det en gång till. Men som det ser ut kommer det bli lite svalare dagar framöver och då menar jag runt de trettio plus. Svalt efter att ha haft såhär varmt. Bra för oss som snart ska bereda plats för poolen. Beräknad ankomst om ca 2 veckor säger leverantören.

Varken jag eller JR har haft en pool tidigare där vi bott. I Sverige hade vi en bubbelpool i uterummet som var perfekt för klimatet uppe i norr. Vi bubblade varje helg efter städningen och det var riktigt mysigt när det regnade eller snöade utanför. Blev alltid ett bubbelbad på nyårsafton när vi var själva hemma med hundarna. Så en pool är en dröm vi hade när vi bestämde oss för att flytta söderut. Undrar om Turbo vill bada med oss? Hon ville gärna hoppa ned i bubblet men det fungerade inte så bra tyckte vi. Men i poolen får hon gärna komma med. Kanske när vi byggt trädäck runt så det blir lättare att komma i den?

Vi är alltså i väntans tider just nu.

5 svar på ”Blev inte ledigt för oss idag

  1. De e bra varmt idag – sade bohuslänningen (skratt). Har ni AC eller fläktar inne? Vi har skaffat oss två – det hjälper en aning.

Lämna ett svar