Blixt och dunder på min ära

Vaknade idag till ett herrans liv ute. När det avtog så öppnade himlen sig och då visste vi att idag behöver vi inte vattna alls. Därför tog vi det lugnt tills någon stängde av kranen. Det kommer snabbt och slutar lika snabbt. 73% luftfuktighet gör att det känns varmt. Det kom ett par åskskurar till under dagen men sedan tittade solen fram och det passade oss precis för då var golven moppade och alla mattor rengjorda av JR. Nu har Turbo börjat fälla sin underpäls som är så mjuk och fastnar överallt. Med en gummiborste är det lätt att få bort det men det faller i sjok så man får plocka från golven. Därför gick jag ut med henne mellan skurarna och fick ihop en liten pyttevovve.

Hon tycker om att bli borstad och nu har hon inte lika mycket kli.

Tror våra växter tyckte om regnet för det nästan lyser om blommorna. Jag gick en runda i trädgården och tittade till allt. Känns så bra att göra det efter ett åskväder. Men allt var som det ska vara.

Turbo ville ju följa med ut och titta. Hon är nyfiken och så fort någon av oss går ut följer hon efter. Det kan ju vara något spännande på gång. Hon älskar sin trädgård och när vi kallar in henne på kvällen sätter hon sig vid något fönster och tittar ut. När hon försäkrat sig om att det inte är något som händer, kan hon gå och lägga sig för att sova.

Eftersom det är söndag har Madame G stängt sin grönsakshandel och det är väldigt lugnt på gatan mot baksidan. Fortfarande lite regnvått här och där men snart är det torrt. Ingen vind på eftermiddagen och jag kunde höra härfågeln hoa i närheten.

Blev stående ett tag här på udden och bara njöt av att vara. Turbo hade mycket att undersöka verkar det som. Men jag skulle ju gå till baksidan också för att se om allt var ok. Lätt att glömma bort sig och bara stanna upp och njuta av livet.

Jag hade absolut inte behövt oroa mig för allt är som det ska här också. Något som känns bra är att spänningen i mitt ben släppt. Det blir så när ett åskväder är i närheten. Känns väldigt surrealistiskt.

Lustigt nog såg vi en svensk film på Netflix igår. Dancing Queen av Helena Bergström. Det var absolut inte planerat men den var bra så vi led inte alls. Kan berätta att vi nyligen avslutade en miniserie som var indisk. Man lär sig en hel del om andra länder och deras seder.

Nu är det måndag i morgon och den dag som är musikens dag här i Frankrike. Då får man spela musik högt hela dagen och även på gator och torg. Förra året spelade Madame S gamla rockenroll dängor för oss så det hördes på hela gatan. Bara trevligt tycker vi. Piggade upp då vi var mitt uppe i lockdown. Får se om hon kör lite musik i år också? Annars har vi massor av egen och kanske sätter jag på något av Veronic Sanson eller något annat franskt som jag tycker om.

4 svar på ”Blixt och dunder på min ära

  1. Det är skönt med regnoväder när dom inte blir så långvariga. Fast det är inte alls så kul när regnet tar sand med sig ned som det så ofta gör här.

    Ha en bra start på veckan!

  2. Växterna blev ju rejält tvättade.
    Skönt för Turbo att bli av med all päls.
    Hoppas ni får lyssna på mycket musik i dag.

Lämna ett svar