Sol eller regn vilket blev det måntro?

Turbo ville ut vid nio och jag öppnade dörren till henne. Så härligt att bara kunna släppa ut en hund då de verkar vilja göra sin toalett. JR är duktig på att sanera trädgården så vi inte trampar i något illaluktande. Gårdagens regn har spolat bort en hel del så idag var det nog rätt rent. När Turbo kom in igen så lade vi oss och sov en stund till. Älskar sovmorgnar och JR är alltid morgontrött så han klagar inte. Jag brukar väl sova omkring sju timmar per natt sedan är jag utsövd. Men det är skönt att bara ligga och sakta låta dagen komma in i systemet.

Som vanligt fick fåglarna nya fågelfrön och rent vatten. En sväng till andra sidan av huset tillhör det obligatoriska på första toalettrundan tycker hundarna. Då är även JR riktigt vaken och ger sig iväg på teslan för att köpa frukostbröd. Jag dukar fram för frukosten och bäddar sängen. Glada hundar får en bit bröd och vi kaffe med baguette. Ja, så börjar våra morgnar för det mesta. Oj, glömde att jag yogar varje dag i ca 10 minuter. Eftersom jag haltar när jag går får jag ont i ryggen och yogan gör att jag orkar gå mer. Istället för värktabletter med andra ord.

Jag brukar köra våra lakan i tvättmaskinen på måndagarna, men efter en titt hur vädret ska bli under veckan ändrade jag till att göra det i morgon tisdag istället. Då ska det nämligen lysa en stor sol över oss. Blir bra det. JR köpte en halv vattenmelon idag så jag hade fullt upp med att göra ny smoothie. Det är så läskande och gott att dricka på morgonen till frukost. Tror vi äter nyttigare nu än vad vi gjorde i Sverige. Jag går ner i vikt sakta men säkert och det är inte helt fel.

Jag och Turbo har så mysigt när vi strosar runt i trädgården och tittar. Hon älskar dessa stunder och så fort jag greppar kameran är hon beredd att följa med. Det är våra stunder och när jag går iväg mot torget står hon och tittar länge efter mig. Jag gör ju det då och då för att se lite annat. Träna mitt ben och då har jag kameran med mig när jag inte glömmer den.

Vi har suttit ute mest hela dagen och på förkvällen började himlen se lite mörk ut. Dags att dra sig inomhus kände vi när våra ögon vändes uppåt. Lite svagt muller hördes i fjärran. Turbo tycker inte om åska. Kuma bryr sig inte och han går oftast in tidigare för att sova. Man blir trött när man fått mat i magen och åldern tar ju ut sin rätt.

Det blev inte mer än en stor droppe på min arm och sedan en lätt regnskur. Ikväll har vi en fin solnedgång och luften är riktigt behaglig så vi har inga ac igång. De får köra igång innan vi ska sova.

Vi har börjat titta på youtube och just nu följer vi ett ungt par som seglar runt i Medelhavet på en egenbyggd båt. Maya som tösen heter är helt fenomenal på att spela fiol. Så vi föräras med underbar musik och vackra vyer, om någon blir nyfiken kan jag berätta att ni kan söka på Sailing Magic Carpet. Lustigt nog heter hennes fästman Alladin så båtens namn är ju perfekt eller hur?

3 svar på ”Sol eller regn vilket blev det måntro?

  1. Visst är det skönt att bara ligga och lyssna på ljuden av dagen som vaknar.
    Blev en helt vanlig trevlig dag verkar det som.

Lämna ett svar