Ny dag nya tag

Härligt utsövda vaknade vi idag till en underbar solig morgon. Har jag berättat att sist ur sängen varje morgon är Kuma. Jag har överlåtit purrandet till JR och vissa morgnar är de riktigt oense, så han går oftast ut och tillslut kommer en sömndrucken Kuma lommandes. Blinkar mot det starka solljuset och vädrar i luften.

Senare på dagen är han mer glad och går gärna ut. Vi har ju dörren öppen så hundarna kan välja var de vill vara. För någon dag sedan köpte JR en ny matta till hallen. Han ville ha något med mer färg och den vi har nu var ju ett nödköp från IKEA eftersom vi inte hade någon. Naturligtvis köpte vi med hemleverans och den var gratis! Perfekt och jag är väldigt nyfiken på hur den nya mattan kommer att se ut. JR har en fablesse för äkta mattor och det blev ju en sådan naturligtvis.

Lite uppdatering på gropen då. Tre skottkärror blev det idag under tiden som jag vipplade för det är ju lördag idag. Då är det ca 33 st kvar om jag har räknat rätt. Jag har god lust att fota JR i arbetsmundering, men låter bli då han inte vill vara med på bild. Tänk, att det är något mellanting med John Wayne och Rambo utan skjutvapen så får er fantasi göra resten. Javisst är det hennes höghet själv som syns som skugga i höger nederkant. Jag vandrar helst runt i någon av mina rymliga klänningar som jag köpte förra sommaren. Helt underbara att ha när det är varmt ute.

Nu är det ju en baksida på allt grävandet. Dags för mig att dra på t-shirten och shortsen för att fördela jorden som JR gräver upp. Jag vet inte när jag ska sätta igång men endera dagen blir det säkert. Men först har jag lite annat att syssla med som att klippa bort blommor från de små lavendlarna som blommat ut. Luktar gott i garderoben hela vintern sedan.

Se så snyggt grå vår pergola börjar bli. Jag ser framför mig hur de orange blommorna på begognierna lyser upp vid sidan. Vi sitter alltid här en stund varje kväll när hundarna får sin toalett innan vi lägger oss för att sova. Medger att vi är lite nattugglor och inte lägger oss alltför tidigt. Men som fri människa får man ha sådana vanor eller ovanor som en del kanske skulle säga. Så länge vi inte stör någon eller gör någon illa tycker jag att vi kan få hållas. Vi njuter av våra liv och gör allt för att må bra. Äter gott göt vi också. Apropå det så har vi bestämt att vid högtider såsom t.ex midsommarafton,påsk mm så äter vi musslor, som det heter här moulesfrites. Otroligt gott på min ära.

Vissa av oss vill inte gå in på kvällen och vi låter Turbo vara ute tills hon kommer in självmant. Denna tös har förresten blivit borstad av mig idag och så hon älskar att bli av med överflödig päls som kliar. Kör en varannandags borstning på henne nu när hon fäller underpälsen. Jag undrar om hon kommer att hoppa i poolen? Hon ville gärna komma i bubbelpoolen vi hade i förra huset. Nu ska vi ju bygga upp ett trädäck runt poolen på ena sidan så det kan hända att hon hoppar i om vi badar. Ska bli roligt att se om hon gör det, men vi tänker absolut inte tvinga henne. Vi köpte ju en liten plaskpool förra sommaren och den tänker vi fylla så hon kan svalka sig om hon vill.

Kuma hatar vatten och det enda han tål är det som finns i vattenskålen. Skugga är det som gäller för denne herre och när det blir för varmt ac. Med magen mot fläkten sover han som en gud.

Ja, egentligen är det ju Midsommardagen och jag hoppas alla mår bra efter aftonen. Vi äter hemmagjord paj här ikväll och till det ett glas vin. Men jag blir nästan mätt av att titta på alla instagramfoton på mat som alla publicerar. Helt otroligt hur mycket folk äter av sill och annat som de sedan äter till jul. Sedan är det alla jordgubbstårtor av olika valörer och JR tycker inte om grädde så han hade ratat varenda en av dem. Jag fotar sällan mat för jag tycker att det i regel är så tråkigt att titta på. Men när någon beskriver i ord smaken på en maträtt så jag nästan kan känna det i min mun och även känna lukten då blir jag lyrisk. Som musslorna vi åt igår. En smak av vin, vitlök och doften av hav. En god champagne till det och med bubblorna i näsan kunde jag ta upp den goda såsen på pommesfriten som var helt utsökt.

Näe, nu blir det paj och kanske återger jag smaken i ord i morgondagens inlägg.

3 svar på ”Ny dag nya tag

  1. Hoppas ni kommer att bli nöjda med mattan! Vi köpte en äkta matta på en marknad i Teheran för en herrans massa år sen. Hade experthjälp med, annars skulle vi aldrig ha vågat. Den står nu inrullad i plast i garaget och har säkert möglat vid det här laget…

    Ha en fin annandag midsommar!

  2. Det är skönt att man får ha sina vanor/ovanor i fred. Men det finns ju folk som kan reta sig på allt men det är inget att bry sig om.
    Zacko tycker som Kuma angående vatten!

Lämna ett svar