Arbetsdag

Idag hade vi en hel del som vi ville göra. Sådant som stod i kö på min lista var att första borsta Turbo som fäller kopiöst mycket nu. Fast efter frukosten var det inte mycket action på hundarna.

Därför tog jag det lugnt med morgonbestyren.

Snacka skit säger Turbo. Jag är klar vilken sekund som helst. Så jag greppade hundborsten och gick ut till JR som startat grävningen. Men efter ett par tag med borsten sade JR att jag måste hitta ett nytt ställe då La Familia åt lunch i sin trädgård. Päls blåste åt det hållet. Så därför gick jag bort till udden och fortsatte borstningen. Jösses så mycket päls det blev. Jag hade kunnat göra en pekines av alltihop. Tillslut fick jag ge mig då Turbo tyckte att hon var nöjd med borstningen.

Jag var ju i borst tagen och tog mig an vår gröna matta. Nöjd tog jag en paus och JR höll mig sällskap. En liten Heiniken 25 cl iskall gjorde pausen så trevlig. Tre skottkärror idag blev det för JR och det betyder att nu är det 26 st kvar. Det minskar minsann. Jag satte igång att ta hand om jorden som JR grävt upp.

Lite av den stora högen är nu tillplattad och JR hann ju lägga en ny hög där innan vi avslutade dagens arbete. Jag känner av allt krattande och detta var ett riktigt träningspass.

Det som göms i…. kommer upp när man gräver. Denna betongklump är en av fem som ligger i vår gräsmatta på framsidan. Tror den väger massor av kilon men JR baxade upp den. Såhär är det nog när man gräver i ett land som varit med om många krig. Vi misstänker att detta och de andra betongklumparna varit fästen för något slags luftvärn eller liknande. Man byggde ju detta hus på 70-talet så detta kan ha varit en kulle tidigare och vi bor ju precis i början på byn så det är ju inte så otroligt. Men JR behöver inte ta upp alla fem utan endast en till och kanske kan vi ha användning för den.

Idag behövde vi vattna igen och Turbo följer alltid med när jag gör det. Ser ni så fin den gröna mattan är efter min borstning. Den var full av små rosenblad och de ligger under buskarna nu.

Nu tycker jag vi är förtjänta av en god sallad och vi drar oss inomhus så sakta. Alla soptunnor är hemma och jag fick nya sandaler av JR idag. Enda paret i min storlek och precis likadana som de jag köpte tidigare i år. Superbra att ha ett par inomhus och ett par ute. Satte en röd prick på de jag tänker använda inne. Måste hålla isär dem.

Tror det blir en del grävning och krattning i morgon.

2 svar på ”Arbetsdag

  1. Man vet ju inte vad som kan komma upp när man gräver.
    Bra med två par sandaler i samma modell.

Lämna ett svar