Oj, vart tog juni vägen?

Tycker denna månad gått så fort och det kan ju bero på att vi har alltid har fullt upp med olika saker. Som arbetsbefriad kan jag säga att vi har annat obetalt arbete att göra. Fast detta gör vi ju så gärna då det är åt oss själva. Det största projektet vi har nu är ju poolen och vi tar det så sakta med tre skottkärror om dagen för JR och jag krattar ut tills ryggen och foten säger stopp. Lyssna på kroppen är viktigt. JR lyssnar på mig.

Jag håller ju koll på växtligheten och även på den runtomkring. Ser ni därborta? Aloaveran har verkligen skjutit i höjden och nu är den nästan högre än träden runt omkring. Visst är det fint med allt grönt som omger gatan? Tyvärr hittade JR ett batteri här på baksidan idag. Någon som handlat hos Madame G hade tydligen tyckt att de kunde lägga den uppe på vår trädgård. Vi förpassade den på lämpligt ställe.

Som sagt så håller jag koll på växtligheten och här händer det saker i kottepalmen. Helt otroligt så snabbt det går med växtligheten här nere. Kan ju inte låta bli att dokumentera allt som händer i trädgården. Jag har ju ett nyvunnet intresse för trädgården sedan vi flyttade hit. Jag blir så glad av att se hur det frodas och mår bra av det.

Härlig tid nu när det blommar. Så glad att citronträdet klarade vintern för ett tag trodde vi inte det. Inga blommor har vi haft på det men det växer så det är bara att vänta. Allt ska som sagt få växa till sig och sedan blir det växtbonanza i denna trädgården för det kommer mera. Vänta bara ett par år så kommer ni inte känna igen denna trädgård.

Är så roligt att det nu lyser grönt i pergolan här på udden. Det klättras och förhoppningsvis ska det bli blommor om något år också. Nu när jag krattar sitter jag ofta och vilar här, annars blir det mest på morgonen och kvällen som vi sitter och njuter här. Men det blir fint då vi har grillplatsen här och man kan sitta och ta det lugnt här. Prata en stund medans man grillar något gott.

Jag hade gärna velat veta vad detta är för ett träd. Så vackra vita blommor som sedan blir gula och gröna. Har frågat på åtskilliga forum och även laddat ner appar men aldrig fått svar. Men kanske någon gång?

Nu tar vi kväll och förhoppningsvis kommer Turbo komma in så småningom. Men vi låter som vanligt dörren stå öppen och tillslut kommer hon in.

Dessa ljumma kvällar är oskattbara och det är svårt att gå inomhus.

5 svar på ”Oj, vart tog juni vägen?

  1. Ni har ju redan gjort underverk med trädgården. Har ju blivit så fint med alla växter. Förstår att du nu siktar mot en riktigt prunkande trädgård. Ska bli roligt att följa.

Lämna ett svar