Så var denna vecka till ända

Tycker att veckan gått så fort, men så är det ofta när det blir en helgdag mitt i. Frankrike firade sin nationaldag och vi åt musslor och drack champagne. Men annars blev det en lugn dag då vi inte kunde göra något på poolen då vår sand skulle komma dagen efter. Det gjorde den och JR har öst sand i snart två dagar. Jag försökte men bara spaden var så tung att min arm sade: Nej. Lite krattande klarade jag ändå av. Men jag har inte suttit på rumpan och varit fin dam hela dagarna. Jag har gjort ny smoothie och sopat trädäck, samt mattan framför. Idag plattade JR till hela marken och javisst traskade Turbo rakt över.

JR har mätt med det långa stora vattenpasset och det är roligt att hans ögonmått stämde. Nu är det vattnat och stampat ännu en gång och i morgon ska vi täcka med matta och duk. Allt för att botten ska vara jämn och stabil. Kanske blir det en vattning till med stamp efteråt, innan duk och matta läggs på. Ska bli skönt för nu gör blåsten så att vi har sand på bordet varje dag.

Här växer det så det knakar. Nu har stänglarna börjat leta sig upp på ovansidan av vårat uterum och pergola. Blir så glad att även den högra har börjat ta sig ordentligt. Det kommer att bli så fint när de börjar blomma. Vet inte riktigt vad jag ska ha här bakom bordet men till en början ska det få bli min yogaplats. Alltså när jag köpt min nya matta så mina knän inte tar stryk.

Idag var det så dags för vattning av alla blommor och växter. Jag går ju alltid runt med kameran och dokumenterar allt som händer i trädgården.

Här växer det också och varje dag när jag trycker på knappen för att öppna jalusierna så har det hänt något nytt. För bara någon dag sedan var det bara några ynka knoppar här. Gult,orange och rosa är en väldigt fin kombination. Jag kan knappast se mig mätt på dem.

Titta så fin vår kottepalm blivit! Vi satte den här eftersom det verkade som att den ville dö, men icke sa nicke. Den växer och är idag minst en decimeter sedan förra året. Gott folk vi har en palm på gång här. Inte alls vad vi trodde att det skulle bli. Men jag är glad för det blir så fint här på vår udde.

I morgon ska vi återigen ägna oss åt poolen eller snarare grunden till den. Matta och duk ska på. Sedan börjar byggandet av sargen och med +35 blir det en svettig historia. Mer vatten inombords än på utsidan den närmaste tiden. Men vi har ett mål och det är att kunna vattenfylla poolen nästa helg. Känns så overkligt just nu men det är ändå vårat mål.

4 svar på ”Så var denna vecka till ända

Lämna ett svar