En sandig dag

Trevligare väder idag då solen ville visa sig efter ett par molniga dagar. Ju längre dagen led ju varmare blev det och lågtrycket har dragit vidare. Kanske till Belgien eller Tyskland? Verkar riktigt illa där då många människor har omkommit och man just nu evakuerar Liege. Ja, ni läste rätt en hel stad ska evakueras. Så tragiskt. Jag har varit där för länge sedan och det är en väldigt fin stad.

Men tillbaka till vår trädgård och den leverans vi fick idag.

Jag såg bilen köra förbi och antog att den skulle vända, så jag ropade till JR att skynda sig ut. Precis som vi hoppades levererades sanden med kranbil vilket gjorde att vi kunde få säckarna direkt vid hålet.

Med JR:s handvisningar lyfte vår glade kranbilsförare in säckarna precis där vi ville ha dem. Snabb var han också. Glatt visslande körde han kranen och sedan vinkade han och körde iväg.

Sandsäckar grand size på plats och nu är det vårt jobb att få ut sanden på botten av det som ska bli poolen. Men innan vi ens hämtade spadar så hade vi två ivriga hundar som ville ut och se vad vi sysslade med.

Kuma smög förbi säckarna och var ytterst skeptisk att vi hade dem i trädgården. Turbo tyckte inte att de var speciellt intressanta så hon gav dem endast en sabb blick. För att börja lite lätt tog jag ut två kalla 27:or så vi inte blir lidande av vätskeförlust. Vi är rätt nöjda att vi har sanden här och kan fortsätta poolarbetet.

En säck tömd och det är ju för synd att vi bara har en kratta. Men jag pratade uppmuntrande och påpekade var någonstans det var lite högre så JR kunde kratta ut det. Vi nöjde oss med detta idag och troligtvis måste vi använda halva av säck nummer två. Men sedan har vi andra ställen där vi kan hälla resterande. Bättre med lite för mycket än för lite resonerade JR när han beställde.

När all sand är på plats här ska det bli väldigt jämt och JR har köpt ett stort vattenpass till det. Det blir till att stampa ner sanden så den blir hård och packad. Bättre att packa sand än att själv bli packad. Där fick jag väl till det?

Men vi vill ju att poolen ska ha lika mycket vatten i alla hörn. Sedan ska en duk läggas över och så äntligen kan vi börja bygga upp sargen. Några dagar till så syns det bättre att det är en pool.

3 svar på ”En sandig dag

 1. Nu är ni alltså på god väg till att ha en pool 🙂 Fast ni kan ju göra en kombi – ett gäng 27:or samtidigt som ni trampar ned sanden. Att packa packad kanske underlättar jobbet? 😉

  Ha en fin fredag!

  • Tror inte det är så bra idé då det inte blir så jämnt.
   Härligt med fredag!!! Men som panshis är det lika härligt med måndag. 😁

 2. Stor katastrof i Europa, det är fruktansvärt.
  Det var rejält med sand som ni fick. Vilket jobb att fördela det jämt. Bra med ett långt vattenpass.

Lämna ett svar