Lördagskänsla

Så där lite lagom loj och efter en härlig frukost där vi funderade på vad dagen skulle innehålla, blev det ändå en del arbete. Vi som egentligen inte ville ta tag i något. Men jag brukar gå runt med vipplaren och filosofera över allting och ingenting så det fick bli det första jag gjorde. JR ville kolla insidan av poolen och se till att inga träflisor stack ut som kan skada linern. Därför dök han ner i poolen som inte innehåller vatten och svettades. Jag vipplade och det var inte så mycket eftersom jag gått runt hela veckan och torkat av både här och där. Men det är ju vår kristaller som behöver vipplas och lite annat som sablarna, svärden och pistolerna. Passade på att läsa lite i min antologi av Tomas Tranströmer. Finns mycket läsvärt i den.

Jag blir på så bra humör efter att ha läst i den antologin. Harmonisk är väl rätt ord. Så glad i hågen gick jag ut till JR och öste en skottkärra full med sand och JR glömde att tömma den så det blev bara en idag. Helt ok för det finns ju flera dagar. Den blev tömd tillslut. En god GT eftersom det är lördag kände vi för. Sedan lyssnade vi på dagens sommarpratare under tiden vi åt lite franska korvar till lunch.

Kommer ni ihåg den lilla blomman som skulle slå ut?

Idag ser den ut såhär. Nästan lite förförisk och sensuell. Hoppas getingar och bin lockas så det blir fler blommor så småningom. Man blir glad av sådant och idag hade vi vattning av alla våra fina växter.

Turbo vill alltid följa med på vattningsturerna och sedan är hon trött. Kuma ligger helst inomhus efter middagen och sover. Var och en får göra precis det den vill. Vi har inga måsten i vårat hem. Man smäller ett par flugor eller mygg och sedan går man vidare till annat. Ingen stress här inte.

Lite roligt att se foton från förra året och jämföra med hur vi har det idag. Vi har en början till det som ska bli. Jag älskar att se hur det växer och har ju köpt en fransk trädgårdskalender som jag följer. Skulle behöva klippa mer bland lavendeln och bara jag öst sanden så ska det bli av. Jag lär mig mer och mer hur man sköter en sydfransk trädgård. Ordförrådet växer och det är roligt.

Ikväll ska vi äta musslor med pommes som är så gott. Moulesfrites yes!!!!

8 svar på ”Lördagskänsla

  1. Tänk när du snart tar dig för pannan och kommer flygande med sekatören för att tukta bignonen när den får fart! Vår växer som en galning och har nu stammar snarare än grenar😅

    • Din är nog mycket äldre än mina och jag ser fram emot att få tukta dem. Lite av tjusningen med trädgård nu när jag har all tid i världen. 😁

      • Den är faktiskt inte jättegammal och den stack iväg nästan meddetsamma, så tuktandet blev nödvändigt tämligen omgående. Jag upphör aldrig att förvånas över växtkraften!

      • Tror inte att du kommer att bli besviken – du går ju dessutom dagliga rundor i er trädgård, så den kommer säkert inte bli lika vildvuxen som vår blir mellan varven😉

  2. Härlig inställning med inga måsten. Det underlättar.
    Vilken vacker blomma som tydligen växer väldigt snabbt och mycket.

Lämna ett svar