AB Poolbyggarna

De sista pinnarna satte JR dit efter frukost idag när jag hängde tvätten som var klar. Lite molnigt och tre grader svalare gjorde att kändes hyfsat svalt. Men luftfuktigheten har stigit så jag hoppas verkligen att tvätten torkar bra. Lite vind så jag har stor förhoppning om att kunna lägga in torra kläder i skåpen. Tog in den vid 20.00 och då var den torr. Lite eller mycket senare än jag brukar men jag ville ju vara säker.

Där kom en viktig kartong fram och det är tur att vi är uppvuxna med IKEA för det var massor av delar att plocka ihop. Så jag fick ge uppmuntrande tillrop och voilá allt hamnade där det skulle. Jag har skottat sand idag med, oh ja två fulla kärror har det blivit och nu börjar det synas en del i påsen. Men först gjorde jag ny smoothie och Turbo satt och väntade på melonbitar. Hon älskar melon. När så poolfiltret var ihopsatt stängde vi AB poolarbetarna för idag. JR hjälper gärna till verbalt med att sätta upp en pool men inte fysiskt. Så roligt är det inte.

Eftersom molnen skymde solen kände jag att idag skulle det ske någon slags översyn av växterna på baksidan. Titta här har det börjat hända saker. Jag har faktiskt inte en aning om hur blommorna ser ut på Bigognen, så det ska bli spännande. JR hade inte ens en aning om vilken färg blommorna skulle ha så han blev överraskad av mitt foto. Jag tror att det blir mycket fint med denna färg här.

Rosorna mår bra trots värmen och solen som är just nu. Jag älskar just denna som faktiskt är en av tre stycken som blommar för fullt.

Fast vem kan motstå de här röda små sötingarna? Inte jag i alla fall. Passade på att klippa bort en del vissnade blommor och får nog fortsätta i morgon efter vipplingen. Har även ett par tunga lyft att göra för att sanden ska till rätt ställe. Berättade jag att nu har jag fått iväg sju skottkärror och känner mig väldigt duktig. Mitt gympapass för dagen. Tanten i turkos klänning och vidbrättad solhatt. Bara en syn för JR:s ögon.

Nu börjar sista veckan i juli och många bävar för att semestern snart är till ända. Jag känner med dem för vi har varit i samma situation och är så nöjda med att inte vara där längre. I Frankrike är det istället nu som den stora semesterperioden startar här. Medelhavet är varmt och så även vädret. Vi märker av att det kommer fler turister och det mest i affärerna då de strosar runt och tittar runt på det mesta. Men det stör inte oss för vi har all tid i världen. Eller kanske inte men tid har vi ännu på oss.

Nu har vi varit isolerade i två veckor efter sista vaccinationen och det känns väldigt skönt. Masktvång har nu införts på stora affärscentrum och evenemang sedan den 22/7. Nu har vi ju haft mask hela tiden då vi varit ute bland folk. Inte något konstigt alls för oss. Pandemin fortsätter och vi håller oss uppdaterade. Glädjande att färre dör men jag undrar hur många som är sjuka? Hemska tider vi lever i nu.

Men för tusan i morgon är det lördag och solen ska lysa över oss då också.

3 svar på ”AB Poolbyggarna

  1. Här är det mycket folk nu (fast färre än vanligt). Det kommer att öka, för i Spanien är augusti den största semestermånaden. Smittantalet ökar och jag bävar för en ännu större turistinvasion…

    Kul att ni kommer framåt med poolbygget hela tiden 🙂

  2. Vad ni jobbar och står i.
    Dina rosor är helt underbara, förstår att du gläds över dom.
    Det gäller fortfarande att undvika folksamlingar och hålla avstånd både utomhus och inomhus. Mask är bra att ha när man handlar.

Lämna ett svar