Måndag och arbete igen då

Rubriken verkar lite väl ambitiös tycker jag eftersom vi endast jobbar halv dag om vi nu gör det. JR är ju ivrig att få klar poolen så han är först ut efter tandborstning. Jag kör ju endast handräckning och lite annat så jag tar det lugnare och yogar en stund innan jag går ut. Idag körde jag en maskin med lakan och de var klara efter att jag sopat den gröna mattan ute. Jag hängde upp lakanen och där var två av mina projekt klara för dagen.

JR har stått i poolen som har drygt tre grader varmare än luften eller kanske mer, men varmt så in i tusan var det sade han. Inte en enda list var förborrad till linern och inte heller sågad. Vid ett tillfälle tappade han humöret och jag hoppade till. Inte ofta han gör det. Men nu sitter listen där och JR kan fortsätta med nästa projekt som tydligen är huset till reningsverket. Gud mig förbarma att det flyter på bra för jag vet att det är rena rama plockepinn.

Två skottkärror har jag öst idag och nu kan man se att det tar i gurkburken. 10 st skottkärror är jag uppe i nu. Jag tjatade på JR att köpa en skottkärra och gissa om vi haft nytta av den? Motvilligt håller han med idag. Tur att jag inte var här borta igår då en medlem av La Familia fick för sig att elda upp torra löv. Alltså det var rök överallt och jag trodde att vi skulle dö. Men Madamen kom utrusande och fick snillet att sluta. Mitt liv var räddat men jag har hostat som en tokig hela förmiddagen idag. Brandrök är skadligt för lungorna och det var tur att JR var i andra änden av trädgården för hans luftrör är enormt känsliga. Grannen El spanjor tvärs över gatan kom ut för det rykte ordentligt. Alla är ju rädda för eld nu när det är så torrt i markerna. Brandflyget hör vi flera gånger varje dag.

Idag behövde vi vattna i trädgården och det gjorde vi efter att ha lyssnat på dagens sommarpratare. Börjar tycka att de som varit är tråkiga. Är detta ett program för att folk ska få berätta om sina problem och sorger? Tycker inte att det är något för hängmattan,i sommarstugan eller på väg. Jag vill ha program som Hasse Kvinnaböske från förra året. Roliga anekdoter från livet och händelser som hänt i vederbörandes liv. Men jag blev glatt förvånad av Jacob Hårds sommarprat som just innehöll detta. Vi har nog med bedrövelser för att få slippa det när vi har sommar och semester.

Igår avslutade vi kvällen med att lyssna på Elvis Presley och njuta av kvällen. För här är kvällarna varma, inte ljumma och det är svårt att gå in. Månen var stor och gul igår kväll och vi satt en stund på bänken vid udden. En ljum vind svepte förbi och harmoniska kröp vi i säng.

3 svar på ”Måndag och arbete igen då

  1. Jag gillade både Hasse Kvinnaböske och Jacob Hårds snack. Flera av dom i år har vi avbrutit rätt abrupt. Tur att det finns av-knappar… 🙂

Lämna ett svar