Vi kämpar på

Lite varmare idag men en vind som smekte lite då och då. JR gick ut och jag efter att jag gjort min yoga. Yuccapalmen skulle flyttas med betongklump och JR föreslog ett ställe som jag tyckte var bra. Jag gick in och det kan ju tyckas lite taskigt men efter tandborstning gick jag ut igen. Så jag hjälpte faktiskt till att få yuccan på plats.

Här står den bra och skyddar det fula utsuget av vattnet. Det är ju nämligen så att huset för reningsverket ska stå vid staketet men då fick vi flytta på växten. Återstår en del att bygga i morgon på huset. Beräknad nedslag i vattnet på söndag tror vi. Jag har öst sand idag med och nu är jag uppe i tolv skottkärror.

JR klippte bort en del av mattan bakom poolen och min förhoppning är att vi kan använda den på en bit av framsidan. Vi får se hur det går med det. Turbo har varit mer ute idag och det kan kanske bero på att hon är så nyfiken. Det gäller att hänga med eftersom de tvåbenta hittar på saker hela tiden.

Skulle behöva klippa en del på baksidan med min B&D men värmen gör att jag tvekat ett tag. Men idag gjorde jag ett ryck och klippte min andra lavendeln för det har jag läst i min bok att man ska göra. Har märkt att det kommer nya blommor på den jag klippte tidigare. Lukten är nästan bedövande när man står där nere. Blev tidsvill också och trodde att det var hundarnas middagstid. En timme för tidig var jag. Taskigt där Turbo.

Nåväl Turbo fann sig snabbt och hittade snart nya saker att intressera sig för. Kuma går runt och insuper lukter och ljud hela tiden han är ute. Men så drömmer han massor sedan. Idag hörde vi flera brandbilar tror vi och de körde mot bergen. Brandrisken är stor här nu för det är väldigt torrt ute i markerna. Läste att det varit stora bränder mot Carcassonne. Man får vara försiktigt om man grillar och engångsgrillar förekommer inte här.

Så när man sitter och tar det lugnt kommer en Turbo rusande förbi. Hon har fullt sjå att vakta sin trädgård och se till att inte någon försöker komma in. Att hon orkar tänker vi andra inklusive Kuma. Men hon lugnar ner sig väldigt snabbt, åldern tar ut sin rätt och även värmen. Vi brukar sitta ute till närmare åtta om kvällarna och även då tar det emot att gå inomhus. Just då är det runt +30 och så skönt ute. Inte bara supervarmt och outhärdligt här på sommaren. Kvällarna är sammetslena och milda.

Våra fina wisteria växer och jag har fullt sjå med att visa var de ska fortsätta klättra. Men de blir så fina här och kanske blir det en del blå blommor här nästa år. Jag hoppas ju på det.

I morgon är det onsdag och då fortsätter vi med lilla huset. Jag funderar på att klippa lite här och där. Baksidan vid mina fina rosor är verkligen i behov av ansning. Men inget är skrivet i sten så vi får se vad det blir. Först ska vi ju vakna och äta frukost.

2 svar på ”Vi kämpar på

  1. Attan vad du öser sand, måste vara tröttsamt i värmen.
    Tidsvill är det lätt att bli men det brukar ordna sig.

Lämna ett svar