Sol, varmt och svag vind

Idag har de gula brandflyplanen flugit över oss flera gånger och även brandbilar har kört ute på stora vägen upp mot bergen. Jag spanade men såg ingen rök så det var nog en bit bort. Eller så kanske det var flera små bränder?

Jag hoppas att elden blev släckt och inget vinfält blev förstört. Får läsa i morgon vad det var.

Vi hoppade dagens sommarpratare då det kändes som inte något man vill lyssna på i hängmattan eller på badstranden. Tycker att många sommarpratare öser ur sig en massa problem från barndom och andra problem. Vill jag höra det när jag kopplar av? Svar nej. Eftersom jag läser nyheterna och följer debatter så vill jag inte ha det 24/24 utan det är faktiskt trevligt att få komma bort en stund. Tycker tanken med sommarpratare ballat ur en del enligt min mening. Andra kanske tycker att dessa pratare är bra men det finns en uppsjö av poddar att lyssna på som tar upp psykiska problem,klimatet, brott mm. Vi körde en podd från sveriges radio historia idag. Den handlade om Albert Einstein om någon undrar. Kan rekommendera historiepodden där. Finns en hel del intressanta porträtt och händelser med bra berättare, vilket är viktigt. Vill man höra om mord så kan man lyssna på Hasse Aaro som berättar om brott han aldrig glömmer. Han har en trevlig röst att lyssna på och berättar väldigt intressant.

Så mer Hasse Kvinnaböske i sommarpratarna.

Någon som letar efter ett billigt semesterboende? Vi har ett tiny house klart men man får inte vara särskilt storväxt. Men det finns en pool och tillgång till trädgård för solbadning. Solstolar finns för utlåning och vi kan bjuda på några grillkvällar. Men som sagt det blir trångt. Skämt åsido så är detta huset för vårat reningsverk. Klart enligt mig men JR vill fila här och där, vilket jag sagt får bli en senare sak. Vill han se en glad kärring i vattnet eller stå och fila på ett skjul?

Så i morgon börjar nästa fas och det är att koppla reningsverket och få allt detta på plats. Ja, jag ska vippla med ett öga på utvecklingen där ute.

Alla slangar ska grävas ner och det får också bli en senare historia för nu är prio nummer ett att få kärringen i poolen. Tror JR har förstått allvaret i det hela och nu har vi med mycket möda och besvär linern i poolen och därmed vatten.

Rutan och Rolle har det bra och vår ac ger oss bra klimat inomhus. Men det blir ju lite mörkt och det är tur att vi har våra stora franska fönster i köket. Jag brukar gå runt på kvällen då det inte är så stekande hett. För idag har det varit väldigt varmt igen. Men jag dristade mig ut och hämtade in vår tunna från tömningsplatsen. Hoppas jag inte skrämde ihjäl Elis son som öppnade fönsterluckorna precis då jag linkade förbi. Kände mig inte så presentabel i den klädsel jag hade på mig. Ska bespara känsliga läsare från någon utförlig beskrivning. Skulle ju bara larva runt i trädgården idag.

Istället publicerar jag denna bild som säkert attraherar en läsare mer.

Om jag fick frågan om vad som är bäst med att ha flyttat hit, skulle jag nog säga allt. Vi har ett liv som ger oss så mycket även om det kan tyckas att vi jobbar väl mycket just nu. Men efter poolen ska det inte bli några större projekt, eller vänta nu vi ska ju ha ett trädäck runt poolen. Men äsch, det blir bara ett vårpyssel eller vinterpyssel för JR. Som han säger något han tycker är roligt. Blir vi någonsin klara med vår trädgård? Blir man någonsin det? En trädgård innebär utveckling och förändring och det är ju tjusningen med att ha en trädgård.

7 svar på ”Sol, varmt och svag vind

  1. Håller med dig om sommarpratarna. Vi har avbrutit ett flertal, gillar inte när dom ska pracka på en sina åsikter och komma med pekfingrar. Nej, tacka vet jag Kvinnaböske! Jag vill höra livshistorier och roliga anekdoter, så historiepodden låter intressant – tack för tipset!

    Ha en härlig vipplardag!

  2. Säger bara Ehrenmark minns hans otroliga pratande om ditt och datt, så rolig. Verkar inte finnas så många kåserande berättare nu för tiden. Jag ids inte ens lyssna längre. ⛵️

Lämna ett svar