Varmaste dagen hittills

Oj, värmen som slog mot oss när vi öppnade dörren var enorm. Jag fick stanna upp ett ögonblick för att hämta mig. Men vi fick av täcket på poolen och kunde konstatera att det redan var +32. Inte direkt något som svalkar kan jag lova. Men efter lite frukost som JR var och köpte med teslan, så kunde jag hänga upp kläderna som snurrat runt i tvättmaskinen. Jag hade säkert kunnat ta in dem efter någon timme men jag orkade inte det. De fick hänga på strecket hela dagen.

Jag är extra glad idag eftersom jag äntligen fick min livrasion från Miss Mary. Visste ju att det skulle ta mellan fem och sju veckor så det har varit först nu som jag varit lite otålig. Mina två nya bh-ar anlände idag och nu har jag den ena på mig. Helt underbar. Så jag fortsätter beställa kläder på internet. Jag hade ju beställt två st på La Redoute men de kunde inte leverera så jag tog ett annat företag. Man måste vara lite omkring sig. Notera det jag skrivit tidigare att något av mitt värsta jag vet är att gå i affärer. När jag är i en affär kör jag speedrace och är snabbt ute med det jag ville köpa. Finns det inte i affären så är jag ute snabbare och säger till JR att nu kör vi. Därför har jag redan i Sverige börjat med internetköp. Bor man i en by så är det ett bra sätt att kunna köpa det man vill utan att färdas långa sträckor.

Idag har inte hundarna varit ute särskilt ofta då +39 var lite för varmt för dem. Men vi tvåbenta har plaskat i pollen som idag inte gett särskild svalka då det varit +33 i vattnet. Men ändå bättre än att sitta under parasollet och känna hettan från solen. hade faktiskt på mig solhatten då jag hängde upp tvätten för det är stekhett i solen. Vi tar upp parasollet så fort vi går ut så trädäcket inte ska bli för varmt för hundarna.

Sablar så varm den inre trappans handtag var idag. Tänkte först bara kasta mig i vattnet men JR stod i vägen så jag klättrade som vanligt i. Simmade faktiskt 30 m idag. Eftersom vi har 4 m mellan hörnen och jag tar 3 simtag mellan dem och var simtag är en meter så blev det 3 x 10 vändor= 30 m. Jag hade i alla fall värk i armarna efter dessa vändor. Tänk att jag brukade simma 1000 m varje vecka tidigare. Jag sprang maraton och hoppade fallskärm. Ja det var då min vän. Jag gick en mil/dag med hundarna och hade absolut inga problem med vikten. Bryt ett par ben i foten och krossa fotknölarna så rycks det livet bort. Därför kanske ni kan förstå hur glad jag är över denna pool.

Vi har många gäster på vår restaurang om dagarna och JR har köpt en ny säck med vildfågelfrö. Mycket uppskattat av våra små gäster. Smolket i bägaren är att Turbo försöker döda någon fågel emellanåt. Något som hon hållit på med i sitt förra hem då hon var bunden ute på lina och lämnad ensam. Vi vaktar på henne och försöker få henne att bara titta. Kuma bryr sig inte alls om fåglarna utan tycker om att titta på dem. Men så är det när man tar en omplacering. De har en del vanor som måste arbetas bort. Nu anser ju Turbo att detta är hennes trädgård och hon bestämmer så nu kommer en del gamla vanor fram.

Många andra saker hon hållit på med har vi lyckats sudda ut. Men det tar tid och man måste ha tålamod. Vi har ju som en gyllene regel att aldrig ge upp på en hund som vi tar till oss. Det har fungerat bra och vi har haft underbara hundar och har idag.

Så får det bli i fortsättningen och vi fortsätter med omplaceringar då vi känner att det är rätt för oss.

Nu går vi in i vårat lite kallare hus för en kväll och natt i lugn och ro.

6 svar på ”Varmaste dagen hittills

  1. Jag köper alla kläder till mig på internet. Är ju så bekvämt och bra. Även med skor när man vet vad man ska ha.
    Så underbart att läsa om era omplaceringshundar och hur bra dom har fått det hos er. Ser ju på bilderna att dom har det jättebra hos er.

  2. OJ! Imponerande att du har sprungit maraton! Det har i och för sig jag också gjort, men då har det varit tapasmaror och inte alls särskilt långt mellan tapasställena 😉

    Hoppas ni har det svalare idag!

Lämna ett svar