Ingen förändring

Vädret håller i sig och vi kör stadigt på +35 och +33 i poolen. Inte mycket svalka just nu men ändå ljuvligt att plaska runt. Jag simmade mina armtag idag med och nu känns det på baksidan av låren så någon nytta gör det ju. Sedan är det roligt att göra något mer än bara guppa runt.

Jaha, samma väder idag med tycks hundarna konstatera. Men de har ju kalltet inne att vara i. Vi säger kalltet för det är ett ord som hundarna verkar förstå. Jag startade dagen med vippling och JR plockade skit och ogräs. Tror jag hade det bästa jobbet för JR fick ont i huvudet och det fick inte jag. Nu misstänker jag att det beror på att han exponerade huvudet i solen utan skydd. Obetänkligt anser jag men gamla karlar har en egen vilja. Jag tjatar absolut och ibland blir han så trött att han lyder. Men annars tjatar jag inte på mycket då det inte är människofarligt vill säga. Första doppet tog vi efter att H ringt och sedan ville inte JR riktigt gå upp. Men en god GT lyckades locka upp honom efter ett tag. Den satt som en smäck såhär på lördagen.

Lite rengöring av botten på poolen behövdes ansåg JR och Kuma fann det gott att övervaka arbetet. Men han gick strax in, jag Kuma alltså inte JR. Men vi satt och softade under parasollet tills hundarna skulle ha sin middag. Efter det tog vi oss ett dopp till och jag avverkade mina simtag. Därefter var vi mogna för en kycklingsallad som var rester efter gårdagen. Ljuvligt tycker vi och en podd som handlade om Nils Dacke förgyllde vår tillvaro.

Då hade Kuma gått inför länge sedan och låg med nosen i sängen vid ac:n. Turbo är lite ambivalent och kommer ut med jämna mellanrum. Måste hålla koll på allt. Men vi satt där under parasollet och åt melon efter salladen. Läskande och något som Turbo verkligen gillar. Reningen är inkopplad till poolen och ja, JR tänker dra elen sen när värmen inte är så förkrossande och jag säger att vår hemester är över. Inte än på några dagar säger jag.

Nu när vi badar så ofta blir huden torr och skrovlig. Som tur är finns det ypperliga kroppskrämer som lindrar torrkliet. Vilket jag hade idag. Nu känns huden som på ett litet spädbarn, eller åtminstone inte som en skrovlig urna från havets botten som kommit upp till ytan. Måste säga att det finns många bra hudvårdsprodukter här i Frankrike till humana priser. Det är många saker jag blivit väldigt överraskad av och det på det positiva hållet. Men jag ska inte bli långrandig och rada upp allt nu. Orkar nämligen inte efter dagens hetta. Nu sitter vi i kalltet och tittar på Narrow boat på Youtube som är en riktig feelgood serie. En annan jag kan rekommendera finns på Svt UR “Kanaler och kärlek”. Helt underbar serie om kanalbåtar.

Det finns vissa som gärna dröjer sig ute så länge det går. Nu skulle JR lägga på täcket på poolen så jag ropade inte in henne. Det ser ut som att jag behöver sopa lite här igen. Inget som brådskar men någon dag blir det nog av.

Söndag i morgon och vi kör vidare på vår hemester. Någon kanske tycker att det vore tråkigt att bara vara hemma? Nej, jag älskar att tillbringa dagarna i vår trädgård och se hur våra växter förändras. Om man tittar noga och stannar upp så finns det massor att se i ens närhet. Igår såg jag fler små ödlor kila runt på baksidan då jag hämtade vatten till kannan. Jag blir harmonisk av att ha detta lugn. Kanske beror det på att jag varit nära att gå in i väggen ett par gånger? Meditation och yoga har räddat mig och nu min trädgård. Vi mer introverta måste få vara som vi vill.

Undrar hur vädret blir i morgon?

4 svar på ”Ingen förändring

  1. Haha! Att locka med en GT är ett väl fungerande knep 🙂

    Vi åkte narrowboat i England 1986 och jag skulle gärna göra om det. Fast efter det har det blivit Frankrike istället där vädret är mer pålitligt. Sån tur som vi hade med vädret 1986 kan vi nog inte hoppas på igen 🙂

    Ha en skön söndag i poolen!

  2. Att tillbringa härliga dagar i sitt lilla paradis kan väl aldrig vara fel. Att kunna stanna upp och se det lilla i det stora är en utmärkt förmåga som helt klart berikar livet, tycker jag.

Lämna ett svar