Blåsigt idag

Sol och rätt kraftig blåst. Perfekt dag att tvätta och hänga lakan utomhus. När de hängde på linorna lät det som vi hade en flagga som fladdrade. JR har gjort en sinnrik lösning så vi kan ha parasollet uppfällt trots starka vindar som det var idag. Eftersom det var svalare idag +32 så tog JR sig an gräsmattan på baksidan som fått vänta. Så nu är det snyggt där också. Min citronkvist ville inte rota sig så med slokande blad fick den hamna i tunnan för trädgårdsavfall. Jag hade ju inte så stor förhoppning att det skulle bli något av den, så jag är inte besviken. Man måste ju försöka ändå. Nu har jag sått saker i hinken som jag preparerat och det ska bli spännande att se om något kommer poppa upp där.

Hundarna var mer benägna att vara ute idag då det både var svalare och blåst. Får säkert torka Kumas öron i morgon då han har en benägenhet att få smuts i dem då det blåser. Men han älskar när jag gör det och liksom kurrar under tiden. Turbo vill gärna ha en torkning då och då. Vi tog ett långt bad idag istället för två då vår tidsplanering blev lite sned. Men det var desto skönare och vi njöt ordentligt.

Vi har fått en gäst i poolen. Pengu har tagit en paus på väg till sydpolen. Väldigt trevlig att luta sig mot och bara flyta omkring med. Bra för barn mellan 9 till 11 år sade JR. Ja, men det passar oss bra. Vi samsades bra alla tre i poolen och Pengu får stanna ett tag till. Han verkade tacksam för det. Sydpolen är kanske lite väl kyligt? Men en pingvin ska väl tåla sådant i vanliga fall fast detta är inte en vanlig sort. Det är den medelhavska arten som hellre vill ha värme.

Lite grönsallad till sommarprat av Janne Schaffer fick oss på bra humör. Melon med lite ost som efterrätt och vi blev nästan sömniga. En del av oss somnade tillslut. Det var inte jag och fotot berättar att det inte var Turbo. Blåsten avtog och vi njöt av förkvällen innan det var dags att gå inomhus. På med täcket så inte Pengu fryser inatt och så parasollet fälldes ned. Här hjälptes vi åt med de olika sakerna.

En bra måndag och jag gjorde mina tio vändor som kändes i lårens baksidor idag. Sedan kör jag en hel del med armar och benlyft som känns en del nu. Känner mig lite duktig nu.

Måste även varna för att rysta mattor från fönstret när vinden gör så att allt smuts hamnar i den egna trädgården och far in i rummet igen. Men vi var rätt roade av det hela. Lite av karma där minsann.

Vi planerar att göra rent golven i morgon vilket vi väntat med då hettan varit lite väl ihärdig. Men saker kan ändras så man vet aldrig hur det blir med den saken. Kan även berätta att jag är mer än nöjd med mina bh:ar som kom förra veckan. Det var väl allt av icke intressanta saker som hänt idag. Men livet går vidare trots det.

4 svar på ”Blåsigt idag

  1. Att torka kläderna ute funkar bäst när det är sol och torktumlaren är igång. Ja, vinden alltså 🙂
    Pengu kanske är en pingvin som håller till vid ekvatorn eftersom han trivs så bra? Jag blev väldigt förvånad när jag såg pingviner på Galapagos – mitt på ekvatorn, typ…

    Ha en fin kväll!

Lämna ett svar