Tid inbokad

JR kom tillbaka efter brödinköpet och meddelade att vi fått tid hos veterinären klockan 16.00 idag. Ajaj, då skulle jag aldrig hinna torka golvet efter att JR kört snabeldraken. Verkligen synd, eller hade jag tur där? Nåväl golven var mest skräpiga och inte smutsiga så moppningen kan vänta. Men jag lovade i ett svagt ögonblick att borsta Kuma, något han inte är alltför förtjust i och absolut inte när vi skulle ställa oss ute på udden där det blåste som den värsta bamsefläkten idag. Så jag greppade kardan, fick sätta koppel på Kuma och stegade bort med en väldigt motsträvig hund.

Ett råd ha inte en vid klänning när du ska stå nedböjd och borsta en hund i stark vind. Om ni har sett den berömda bilden på Marilyn Monroe när hon står över gatufläktarna, så såg det inte ut så för mig. Jag stod nedböjd vid Kuma med vänster hand i ett starkt grepp om kopplet då han hela tiden försökte gå ifrån mig, i höger hand kardan. Sedan i princip snurrade jag runt hunden då han vred sig än hit och dit, en stark vindpust och där blottade jag mina trosor mot gatan nedanför. Tur att våran tomt är belägen några meter ovan gatunivå. Kuma lossar mycket päls nu och det var ett evigt virvlande av pälsmoln runt omkring mig. Med värk i ryggen och svett i pannan var jag ändå nöjd.

Efter en stunds vila då JR hade ett samtal från H, gav vi oss iväg till veterinären. För några månader sedan öppnade två damer en klinik här i byn. Praktiskt för oss och då vi har bra parkeringsmöjligheter där så ville vi prova om veterinärerna är så bra som man skrivit på vår lokala facebooksida. Så färden blev inte särskilt lång. Eftersom jag är den som väntar med en av hundarna hela tiden var jag tacksam för att det blåste. Hade framrutorna nere en bit och det gav svalka.

Hundarna var glada att vara hemma igen och vi att vår nya veterinär är riktigt bra.

Vi tog ett skönt bad i poolen som idag höll +31 och det var så skönt. Turbo skojade med JR när jag ombytt kom ut för att plumsa i. Hon rejsade runt poolen ett par varv i ren skär glädje. Tänk om alla blir så glada efter att ha ätit sin middag? Jag simmade mina längder och sedan lite rörelser av skilda slag.

Efter ett bad är det skönt att sitta under pergolan som börjat bli grönskande. Blev som vanligt en grönsallad med ost och melon efteråt. Samt en podd från P3 historia. Men klockan började bli kväll och vi skulle vattna innan vi kunde gå inomhus.

Roligt när något nytt hänt under dagen. Dessa blommor var endast i knoppstadiet i morse när jag gick förbi. Plockade även bort fula blad från mina rosor. Snart dags att klippa ner dem. Jag håller koll i min årstidsbok.

Vi blev lite trötta allihop idag av dagens sysslor. Turbo orkade inte hålla sig vaken då vi vattnade. Tur att vi klarade av att göra det och JR som sedan var iväg och hämtade vår gröna tunna. Men efter det kände vi att det var dags att dra sig inomhus. Lite youtube tittande på trevliga filmer och sedan blir det Allsång på Skansen som har säsongsavslutning idag. Efter det kan man nog konstatera att sommaren är över i Sverige. Vi fortsätter ett tag till med sommar här nere.

Hoppas att det inte blåser lika mycket i morgon. Jag planerar att göra en tur med min B&D på baksidan och blåser det blir det byxor och t-shirt. Klänning blir för jobbigt. För övrigt upptäckte jag hål i mina trosor när jag dressade om till badkläderna. Jag lovar de var hela i morse. Det enda jag tänker är att om hålet uppstod vid borstningen av Kuma. Ingen angenäm tanke så jag slår bort den.

8 svar på ”Tid inbokad

 1. Låter intressant med veterinär i grannbyn – det får vi testa nästa vända ner!
  Sommaren drog härifrån för snart två veckor sedan, även om den försökt med några tappra framstötar. Den där riktiga värmen har det dock inte handlat om. Friskt och skönt i havsluften på vår ö, men jag saknar värmen. Alltså planeras nästa vända söderut för fullt😉🇫🇷

  • Ja, det känns bra med en veterinär så nära. Ligger bredvid Super-U teknik. Sedan har vi ju hundvårdsalongen mitt emot också.
   Nu har vi skön temperatur här nere.

 2. Idag har det regnat och höstkänslan drar över mig, fukten och det grå, men så skönt med svalkan. Er går det ingen nöd på, så mysigt att ni har det så bra. 🍒

 3. Perfekt med bra veterinär så nära.
  Det där med blåst och klänning får man ta på skrattkontot och bjussa på. Tack för ett gott skratt.
  Sommaren är lite trist nu men det kan bli en bra avslutning på augusti, hoppas kan man ju alltid!

Lämna ett svar