Varför så stilla?

En del kanske undrar varför vi inte kört runt mer sedan vi kommit hit. Jag var fullt på det klara med att de första tre åren skulle vi inte vara så benägna att resa runt. Månaderna vi tillbringade utan fast punkt och boende i husbilen gjorde att både vi och hundarna kände att vi måste få rota oss någonstans innan reslusten pockar på. Vi räknade ju med att det skulle bli en hel del arbete både i det nya huset och i trädgården som vi hoppades få. Så har det ju varit också och nu först känns det lite som vi landat lite i och med att vi eller JR byggde poolen. Alla våra önskningar är is tort sett i hamn och nu är det lite snickerier runt poolen och trädgårdspyssel som väntar. Inget som brådskar utan det får bli nu till hösten och senare våren. Nästa år har vi en måstetur till hösten och det är för att förnya våra pass. Därför tar vi det väldigt lugnt nu.

En liten Börje var först på utsidan av parasollet men när jag skakade täcken så hade han krupit in på insidan och det var nog klokt. Lite varmt där och det är ju meningen att man ska vara i skuggan. Tror jag såg den lille parveln senare på marken och han är i säkerhet. Känns bra då jag älskar dessa spindelätande varelserna. Behöver jag ens säga att vi inte har några spindlar alls här. hade varit perfekt om de livnärde sig på myggor också, även om vi inte har så många av dem heller.

Som ett vykort från Frankrike eller vad säger ni. Jag har börjat leka en del med photoshop men detta är inte från min lek. Men när jag laddade upp fotot från kameran fick det mig att vilja experimentera en del. Man måste ju roa sig eller hur? Vinfältet artar sig bra tycker jag. JR var så snäll och rykte upp de sista ogräsen vid muren till uppfarten idag. Jag ville gärna se hur fint det blev. Tro nu inte att jag höll på med någon slags navelskådning, nehej då det är ju lördag och vipplardag.

Bara så ni vet har vi en vakt vid vår pool ifall någon skulle vilja stjäla den. Vi har vissa planer för de två små lavendlarna och istället plantera en till stor på platsen där de står. Höstarbete säger min kalender. Men det är roligt att sitta och fnula på saker nu när värmen är så skön. Minst en dopp om dagen gör vi och vattnet håller +31 så det är rätt perfekt.

Här har jag lekt lite förstås. Fokus blev lite fel från början så jag började leka en del. En dröm av palmer där borta och varför inte. Eller så kan man säga att det är ett misslyckat foto. Nu vägrar jag se det som misslyckat för allt behöver inte vara så förbaskat skarpt. Så säger en som är närsynt och ser världen just såhär. Ja, jag har glasögon och tidigare linser men har lagt av med båda nästan. Ja linser var bra då jag tränade och simmade så mycket. När jag blev äldre (läs 50) kände jag att glasögon gav mig en sofistikerad look. Många har ofta gissat att jag var minst tio år yngre än jag är. Tidigare blev jag så mallig över det men nu skiter jag i vilket. Åldern har gjort mig tuff och stark. Jag älskar alla starka unga kvinnor som sticker ut och är uppkäftiga. Hyllar till exempel Peg Parnevik, Molly ja båda med samma namn och älskar Charlotte Perelli. Bara en handfull för det är fler.

Ikväll blir det musslor med frites för vår del. Kanske ingen middag men vi orkar inget mer ikväll. Bra så för oss.

4 svar på ”Varför så stilla?

  1. Jag gillar också ödlor! Hade en Örjan som bodde på terrassen, men när vi tog bort dom större växterna så flyttade han.
    Mmmm… Moules frites! Länge sen jag åt det nu, kanske dags igen 🙂

    Ha en fin söndag!

Lämna ett svar