Det man inte kommer ihåg får man ha i benen

Idag var det dags att hämta ut lite medicin från Pharmacian och naturligtvis köpa bröd. JR gav sig av på teslan och jag satte igång med lite morgonbestyr. Det bestod idag av att tvättmaskinen skulle få jobba lite, sängen bäddas och förbereda frukosten. Noteras ska att jag frågade JR om allt var med när han gav sig av, ansiktsmask, lista och recept. Jodå, allt var med försäkrade han mig. Så gissa om jag blev förvånad då jag ser JR vid grinden då jag skakar täcken ute. Japp, han hade glömt en riktigt väsentlig sak – plånboken. Tur att vi inte har alltför långt till Pharmacian för det var där han fick vända hem igen. Jag blev lite förvånad när han kom hem andra gången och bar en papperskasse. Precis, han hade glömt ryggsäcken. Tur jag upptäckte två b-vitamin på bänken i verkstaden/tvättstugan och tog in dem till kylskåpet. Inte någon bra dag för JR när det gäller att komma ihåg saker.

Tur att denna glömska inte händer så ofta för det hade varit lite jobbigt. JR fortsatte med elektriska prylar som timer mm för poolen och jag greppade B&D för att ge mig i kast med ogräset här på fram sidan och rabatten. Efter halva var jag trött i ryggen och kände att hela jag kokade. Med solen som värmde på ryggen och massor av ogräs bestämde jag mig för att fortsätta en annan dag. Har nog avverkat den värsta delen nu så det blir lättare sedan. Men det är ju ändå fredag och då ska man inte arbeta på övertid så vid halv fyra blåste jag av dagens arbete. +31 i skuggan utan nämnvärd vind gjorde att svetten rann och det var skönt att sitta ner ett tag innan vi tog oss ett skönt dopp i poolen.

En GT är inte helt fel och så läskande när det är varmt ute. Jag simmade mina längder och gjorde vattengympa så jag känner mig lite duktig. Lite lustigt är det att när jag liksom sveper med vänster ben som ju är den jag bröt och har diverse snickarprylar i, så känns det som en skruv på vänster fotknöl. Kanske inbillning men det gör inte ont men jag känner av den. När vi sedan satt i våra badrockar och läppjade på vår GT kom flera skolklasser förbi på cykel. Kanske hade de varit nere vid Orb och badat? I vår skånska by brukade de ha ett läger innan skolstart för att bekanta sig med nya lärare och skolkamrater, så kanske är det något liknande de har här. Vädret är ju perfekt för utflykter.

Fick en svag förnimmelse från barndomen och hur det kändes efter en dag då man varit vid Mälaren och badat hela dagen, senare blev det utomhusbadet Lögarängen där jag tog många simmärken. Avslutade med Guldmagistern vilket var det finaste. Jag älskade att simma och när jag blev äldre var jag en gång i veckan och simmade 1 km varje gång. Då i inomhusbadet Christiansborg. När jag senare studerade i Uppsala gick jag en gång i veckan till badet på morgonen och simmade 1 km. Oftast var jag helt ensam i bassängen och det var verkligen rofyllt. Bra start på dagen.

Så gissa om jag är glad för denna lilla pool som vi nu har.

2 svar på ”Det man inte kommer ihåg får man ha i benen

  1. Tur att det inte är så ofta som han är glömsk.
    Oj vad mycket du har simmat och en massa märken också. Förstår så väl att du nu verkligen gillar din pool.

Lämna ett svar