Badkrukor

Fortsatt varmt på dagarna och vi blir svettiga då något arbete behöver göras. Vattnet i poolen håller +29 mitt på dagen så det är ju lite löjligt att säga att vattnet är kallt. Men vi är ju inga riktiga sjögurkor utan mer darrande badkrukor så vi doppar oss snabbt. När väl man kommit ner i det våta så är det ju faktiskt inte alls kallt. Någon längre tid i poolen blir det inte nu utan en halv timme får räcka och då har jag simmat och kört vattengymnastik. När man väl kommit upp och fått av sig de våta plaggen är det riktigt mysigt. Att sitta under parasollet och läppja på ett glas rosé i badrockarna är härligt.

I morse när vi tryckte upp jalusierna mötte vi denna syn:

Hade den mindre flyttbilen växt under natten? Nehej då den står där bakom och fronten syns på andra sidan grinden. Det lustiga var att när JR cyklade förbi på hemväg från bageriet så var bamsebilen helt tom. Vi som trodde att de lastade ut allt från bagarhuset måste trott fel. Vår granne hade stort gästabud på förmiddagen då de säkert var nyfikna på allt som hände. Nu är det ju så att vi inte stiger upp före tio på morgonen och mycket kan hända innan dess. Skulle vara roligt om det blir lite och rörelse där på andra sidan, men just nu står huset på vänt då ingen har dykt upp.

Jag är ju inte någon med särskilt gröna fingrar utan kör mer på trail and error. Mitt försök att få rötter på en avbruten gren från citronträdet sket sig och nu hade jag färdigpreparerad jord i en hink. Så JR köpte lite majskorn och så tryckte jag ner några i hinken. Jag är inte ute efter att odla majs men gärna få lite gröna blad. Ser ut att bli något i alla fall. Blir lite mallig då jag som sagt inte är någon fullfjädrad trädgårdsmästare. Tänker plantera om denna i höst i en större kruka eller direkt i jorden. Har inte bestämt mig för vilket ännu. Funderar nu på att trycka ner en avokadokärna för att se om den kan bli något. Allt behöver ju inte vara färdiga plantor från början.

Bakom den röda krukan med kumquaten står min experimenthink. Ni ser även den fula grå stenraden framför oleandern? Där tänker jag ställa eller gräva ner x antal gröna växter. Inte så många men några.

Nu när skolorna har börjat och semestern är slut för de flesta har vi fått ett lugnt vardagslunk. Traktorerna kör för fullt om nätterna så vinskörden pågår för fullt. Jag tycker att det bara låter mysigt och störs inte ett dugg av det. Tankbilar kör upp och ner på gatan här och vi var lite oroliga att det skulle bli problem då flyttbilen stod där, men allt gick väldigt bra verkar det som.

Egenodlad ros minsann. Jag älskar mina rosor och ibland ser de så taniga och bräckliga ut men så plötsligt slår en blomma ut och jag blir så lycklig. Något rätt gör vi nog ändå när det gäller våra blommor. Tror faktiskt att JR tycker om våra rosor lika mycket som jag.

På tal om administrativa saker så har vi börjat rycka i nästa sak. Men eftersom vi inväntar svar från diverse håll skriver jag inte om det just nu. Återkommer senare om det.

Ny månad strax och vi kör mot hösten.

3 svar på ”Badkrukor

Lämna ett svar