Upp i sadeln igen

Man säger ju alltid att om man ramlat ur sadeln ska man försöka sätta sig där så snart som möjligt igen. Allt för att inte bli rädd för det som man gjort sig illa på. Därför bestämde JR sig för att posta ett brev åt mig denna eftermiddag. Eftersom posten ligger uppe vid torget som vi inte kan köra Mackan till, så var det teslan eller apostlahästarna som gällde. Visst kunde jag gå sade jag men JR är till en del lika envis som jag. Lite justeringar på teslan så skulle det nog fungera. En ny teknik att kliva av cykeln övades in och JR gav sig av.

Vi var nog lite nervösa allihop hur det skulle gå, men det hade vi inte behövt vara. Allt gick hur bra som helst. Jag körde en maskin tvätt idag som faktiskt fick hänga ute på tork. JR köpte med madame i butiken tre stycken tröjor till mig idag. Blir bra till hösten, även om jag hade tänkt mig tunikor men de kan jag köpa själv senare. Man ska inte vara otacksam när man får presenter. Allt kommer till användning så småningom.

Fick ett brev på posten idag och nu känns det väldigt bra.

Japp jag fick mitt carte vitale idag så nu har vi båda det. Vi är inne i det franska försäkringssystemet och även om jag får heta Maj där så känns det helt ok. Det är ju mitt svenska andra namn och väldigt fint faktiskt. Nu ska vi endast teckna mutelle också, vilket är en extra försäkring för allt utöver normala sjukvårdskostnader. Vi har verkligen försökt allt vad vi kan att sätta oss in i vad vi ska ha och med hjälp av vår advokat vet vi nog vad det blir nu. Någon sade att tandläkarkostnaderna inte är gratis här, men vi har erfarit att där vi bor så är det det. Men eftersom vi är noga med allt ska vi höra med vår läkare. Hon är suverän, en israelisk dam med pondus som få.

Lugnet har lagt sig över byn då det drar mot helg. Inte mycket trafik på leden förbi byn och jag gick runt trädgården och tänkte på SpaceX som snurrar runt jorden just nu. Vad ser de däruppe egentligen? JR är ju väldigt intresserad av rymden och varje kväll tittar vi upp mot himlen när den blivit mörkt.

Där någonstans känner jag att alla våra hundar finns som lämnat oss och som jag vill komma till när det är dags för mig. Idag läste jag om ännu en hundsjäl som lämnat jorden. Kanske är det därför himlen lyser som den gör?

Vi satt ute länge idag eller kväll ska man kanske säga. Månen hann visa sig innan solen gick ner på riktigt. Kan berätta att tvätten var helt torr och ligger ihopvikt i skåpen nu. En ny dag i morgon och lördag.

  4 reaktioner på “Upp i sadeln igen

 1. september 18, 2021 kl. 10:08

  Skönt att det gick bra att komma upp i – och ned från – sadeln igen.
  Stort GRATTIS till kortet 🙂

  Ha en fin vipplardag!

 2. evadramin
  september 18, 2021 kl. 15:40

  Väldigt bra att öva på ny teknik innan avfärd på Teslan. Skönt att det fungerade.
  Härligt att du också fick ditt kort.
  Vacker himmel tycker jag.

  • september 18, 2021 kl. 16:05

   Känns bra med både kortet och JR som kan cykla igen.
   Ibland blir himlen så vacker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: