Regnvåt trädgård

Det har regnat även denna natt och morgon, så det kändes fuktigt ute när vi gick ut. Kuma tyckte inte att det var speciellt roligt och ville gå in rätt snart. Idag körde JR själv till Super-U och det fungerade bra även om han var trött efteråt. Sedan har jag kört hemtjänsten så han har kunnat vila ryggen. Jag har känt mig lite trött i vissa stunder men saker måste göras och när JR inte kan böja sig framåt så blir det jag som får utföra en del sysslor.

Turbo tyckte att vi var allmänt tråkiga idag då det blev en del administrativt jobb. Men allt flöt på bra och vi fick klart allt vi skulle. Eftersom ett brev behöver postas var JR ute och snackade lite med teslan. De har nog kommit överens om att ta det lugnt och sadeln sänktes åtskilligt. Jag förespråkar att man ska ha fötterna på marken när man sitter på sadeln då man har en rygg som är bräcklig. Bäst att vara försiktig några veckor framöver. Jag har erbjudit mig att gå upp till posten men JR vill försöka. Eftersom det pågår en del arbeten med rör däruppe nu och i vanliga fall är väldigt trångt för Mackan så kör vi inte dit.

Solen kom faktiskt fram på eftermiddagen och då ville hundarna gå ut och kolla läget. Jag var inte sen att följa efter då det kändes lite jobbigt att bara vara inomhus. Fortfarande hög luftfuktighet så man får vara långsam i rörelserna om inte svetten ska börja rinna.

Blev så glad över att det verkar bli frukter på en av kumquaterna denna vinter. Inte fel med extra vitamintillskott. Kuma var nöjd med att vädret blivit bättre och att han fått sin middag. I morgon är det fredag och jag tänker tvätta en del kläder. Har förhoppning om att kunna torka dem utomhus. Men det återstår att se hur det blir med den saken.

På baksidan av huset är det strålande sol och här på framsidan hör vi åskan och stora mörka moln seglar över himlen. När de sedan seglat förbi vårat hus och by har de blivit upplösta för att sedan bli stora och mörka borta mot bergsbyarna. Så vi fick inget regn ikväll. Men Turbo är ju inte förtjust i åskan och ville att vi skulle gå in.

Så naturligtvis lydde vi Turbo och gick in. JR gick bort med soptunnan till tömningen och jag tog mig en behövligt dusch. När sedan vi allihop var inne kopplade hundarna av ordentligt.

Lite sallad och ett glas vitt vin till en podd avslutade dagen. Sedan blev det ett par avsnitt i YouTube då vi tycker att det är så roligt att se andra människor leva ut sina drömmar. Just nu följer vi ett par som seglar en båt Ruby Rose till karibien, på franska kanaler med masten nere och vidare. Bra filmat och väldigt välgjorda filmer.

Ikväll blir det tjock korv med bröd och en majonäs som smakar gudomligt gott. Sedan ser vi vidare på Downtown Abbey med engelskt tal och fransk textning om man vill. Bra sätt att förkovra sig i olika språk. Nu seglar vi in i helgen med fötterna stadigt på fransk mark.

3 svar på ”Regnvåt trädgård

  1. På en kanal i Frankrike mötte vi en liten segelbåt med ett par som hade seglat ända från Nya Zeeland. Imponerande i en sån pass liten skuta, dom hade inte ens ett kylskåp ombord. Dom blev överlyckliga när vi bjöd på ett par iskalla öl 🙂

    Ha en fin start på veckan!

Lämna ett svar