En kort tur

Passade bra att köra en liten sväng idag då JR hade lite mer värk idag än igår. Vi blev väckta av att det klingade vid grinden och JR steg nog upp lite för snabbt. Det var vintertäcket till poolen som kom. Det var ju restat från leverantören när snabeldraken till poolen anlände. JR orkade inte lägga sig efteråt utan somnade sittande i soffan vilket nog var bäst för ryggen.

När vi så började vakna för dagen och värktabletten och gelen satt in kunde JR ta teslan till bagaren för att köpa bröd. Frukost och tvätt innan vi så kunde äntra Mackan för en liten tur.

Passade bra med en biltur idag då molnen hängde som tunga bomullstussar över byn. Första anhalten blev återvinningen där vi lämpade av tre säckar tomglas. Bland annat de tomglas som JR hade i ryggsäcken då han ramlade. En del var trasiga och det är tur att ryggsäcken är av tjockt tyg. Nu är det slut med flaskor då JR kör teslan, utan vi tar en tur var vecka med Mackan istället. Turbo var exalterad över att få åka en sväng. Kuma väldigt mindre glad men han vill ju gärna vara samman med oss.

När vi var klara där fortsatte vi mot Béziers.

Vi bor ju mitt bland vinfälten och har en vy mot bergen som heter duga. Det passar en skåning brukar JR säga och jag känner också att jag nog trivs bäst i öppna landskap. Ser gärna berg som här början på Centralmassivet, på avstånd. Där borta vid den gröna randen rinner floden Orb och många vallfärdar dit om somrarna.

Där framme är nästa mål som jag tänker ta mig an. Här köpte jag tulpanlökar både röda och gula. Så de närmaste dagarna blir det en del plantering för mig både av de majsplantor som växt sig stora i planteringshinken och dessa lökar. En del ska hamna vid den gamla trädroten som ser så bedrövlig ut och en del på baksidan vid den gamla grinden. Till hundarnas glädje köpte jag även två stora paket tuggben. De brukar få dessa efter maten varje dag. Som efterrätt och rensning av tänderna. Vi har alltid fått beröm att våra hundar har så fina tänder trots att de varit till åren. Sedan köpte jag en ny väggalmanacka och nu blev det med blommor för varje årstid. JR kanske inte tyckte att det var det roligaste men jag tycker om blommor och nu bestämmer jag över våra almanackor och då får det bli det jag väljer.

Kände oss nöjda för dagen och så hade vi ett viktigt stopp innan vi skulle hem

JR väntade i bilen med hundarna då jag var inne och handlade för här ska vi inte överanstränga några ryggar. Nu var det så dags för mitt sista ställe och det i vår by. Vi behövde hämta ut ny medicin på pharmacia och för första gången använda våra carte vitale. Spännande att se vad allt skulle kosta nu då.

Man ser inte mycket av Pyrenéerna idag men vi hade ju annat att göra än att se på berg. Det visade sig att våra mediciner kostade under hälften av det vi betalat tidigare både i Sverige och här. Hade vi även haft mutuelle så hade det blivit ännu billigare och det är nästa steg för oss. Så vi blev glatt överraskade och efter det inköpet körde JR oss hem. Då syftar jag på mig och hundarna för själv vände han åter till Super-U för matinköp. Jag började öppna upp hemma och satte mig ute för att invänta JR.

En stund ute fick vi innan det började kännas väl kyligt. Hundarna var nöjda och gick in före oss. Skönt med en dusch och en lätt sallad tyckte vi. Hundarna fick sin middag och tuggpinne långt innan dess. En podd till det och jag gjorde lite bankjobb efter dagens tur.

I morgon ska det planteras och så ska vi göra klar poolen för vintern. Slutbadat för detta året, men nu har vi en pool som väntar efter vintern. Jag är så glad för det. Nu blir det en del trädgårdspyssel och JR gör vad han kan. Kanske vi får förstärkning då det är dags att klippa mullbärsträdet och våra häckar, men annars får vi försöka själva. Vi hoppas att H kan komma hit en sväng. Vi har inte sett den förlorade sonen på ett bra tag.

2 svar på ”En kort tur

  1. Det blev ju en trevlig tur med fina bilder på omgivningarna.
    Perfekt med mycket billigare mediciner.
    Ja nu har du kanske planterat lökarna, bara och vänta till våren kommer.

Lämna ett svar