Höstdagjämning

Jaha, då har vi startat hösten igen. Fast idag var det mer sommar än på flera dagar. Sol och ingen vind att tala om. Idag ville vi göra en del trädgårdsarbete. Det vill säga jag ville det. JR hade andra planer som att göra rent pooltäcket och dammsuga poolen.

Men visst är det första höstdagen trots värmen. Jag har tittat på en del höga grässtrån från min yogaplats och retat mig på dem. Idag var det dags att ta bort dem, men först tog jag på mig handskarna och gick till baksidan. Majsplantor skulle planteras då de växt sig stora nog för det. En liten får vänta i hinken ett tag till.

Jag lägger småsten i botten på krukorna som JR borrat hål i, sedan blandar jag sand och planteringsjord vilket de verkar trivas med. Senare när de blir större vilket jag hoppas att de blir får de komma ur krukorna och ner i jorden. Jag blev glad då jag upptäckte att vi har maskar i jorden här. Det betyder att det går bra att odla här. Men vi misstänker att det varit någon slag av köksträdgård på denna sida vid något tillfälle. Nu är jag inte ute efter att odla grönsaker utan vill bara ha mer gröna blad och man får prova sig fram. Mina små bebisar just nu.

Men jag har ju glömt att berätta att vi fick ett paket idag.

Lite småttan och gottan rymdes i denna låda. Något som JR inte hittat här nere och så något extra som förgyller. Kan berätta att allt var ätbart. Närmare bestämt tillbehör till olika rätter som sätter pricken över i:et .

Det sista jag gjorde idag var att sätta lökarna i jorden. Bara att vänta tills i vår och se om de tagit sig. Jag gjorde en blandning där också med planteringsjord på toppen. Blommorna är ju fina på bilden i alla fall. Efter detta var jag helt slut och behövde ta igen mig en stund. Innan hundarna fick sin middag hjälpte jag till att dra pooltäcket på plats och nu återstår endast att göra klar poolen inför vintern och sätta på vintertäcket som anlände i måndags. Sms:et att det skulle komma ploppade upp i tisdags så det kom ju men lite sent. Kanske var det någon som glömt trycka på sänd?

Tillslut satte vi oss underparasollet med var sitt glas vitt vin. Lite sallad och ost som tilltugg. Ja, ni vet att jag sällan fotar mat då det oftast ser ut som kräk på bild. Jag är inte någon bra fotograf när det gäller maträtter i synnerhet. Det var fler som blev trötta av vårat trädgårdsarbete idag och somnade när vi slutat att spralla runt.

Vi lyssnade på en podd innan det var dags att vattna lite här och där. Blev lättare då JR tagit fram slangen tidigare då han spolade pooltäcket. Jag tog ner parasollet och sedan gick vi inomhus för ikväll. Mörkret kommer ju vid åttasnåret nu så vi skyndar oss in före det.

Ännu en kväll med Downtown Abbey innan vi går till sängs.

3 svar på ”Höstdagjämning

  1. Här märkte vi verkligen av höstdagjämningen, 14 – 15 grader, fast då var vi uppe på hög höjd. Senare blev det närmare 30 grader och tämligen behagligt 🙂

    Ha en fin dag!

Lämna ett svar