Sista dagen i september

Då har vi avverkat en månad till av detta år. Hösten är här och vi njuter av alla härliga dagar. Fortfarande i kortbyxor och utan strumpor kan man inte klaga på vädret. Idag har vi suttit ute och ätit på trädäcket.

Bladen på vinfältet är fortfarande gröna och nu väntar det bara på en ansning inför vintern. Men snart blir väl nätterna kyligare och då faller löven till marken. Vi tar i alla fall vara på alla dagar då solen skiner och kan sitta utomhus.

Jag hjälpte JR att lägga på vintertäcket över poolen idag. Vi diskuterade hur vi skulle göra med hörnen och ni ser på bilden att vi inte satte stroppar där. Vindarna kan vara rätt tuffa här och vi tror att det skulle göra att täcket går sönder då hörnen är vassa. Om vi ändrar oss kan vi enkelt sätta dit stropparna. Med detta täcket över har vi bestämt att badsäsongen är över för oss. Det är fortfarande +24 i vattnet så visst skulle vi kunna bada men näe vi känner inte att det skulle vara så skönt. Vi väntar till nästa vår och sommar istället.

Inget nytt spröt från mina avokadokärnor men det har ju endast gått några dagar sedan jag satte dem i planteringshinken. Tålamod är ett måste och även om det växer mycket snabbare här så går det inte på en dag. Med en lite skadad rygg så har vi inte börjat med omplantering av lavendlarna eller något annat utan väntar tills det är bättre. Det blir bättre dag för dag så snart ska jag köpa lite nya plantor som rosor och den stora lavendeln till rabatten. Tålamod med det också och jag tror att det nog är bra att bromsa upp alla projekt lite. Njuta av allt vi åstadkommit och bara vara.

Inte många blommor kvar på våra oleander men de ska nog gå in i vintervila nu. Än så länge är det inte nödvändigt att klippa ner dem utan de får fortsätta växa som de vill. Men rosorna ska få sig en liten klippning. Även en buske som tillhör mitt ansvarsområde. Det är den som växer vid klädstrecket.

Det roliga med en trädgård är att den förändras hela tiden även om man inte gör särskilt mycket. Nu har vi ju planer men precis som allt annat får det ligga och gona till sig innan allt sätts i verket. Min lummiga trädgård ska komma så småningom.

I morgon startar vi en ny månad och det blir nog bra det också.

  4 reaktioner på “Sista dagen i september

 1. oktober 1, 2021 kl. 10:34

  Här vid Atlantkusten är det betydligt svalare än vid Medelhavet, så nu har mer kläder åkt på. Till och med en kofta behövdes igår, riktigt skönt faktiskt 🙂

  Ha en finfin start på helgen!

  • oktober 1, 2021 kl. 11:14

   Havet kyler väl ner en del.
   Tack detsamma!!

 2. evadramin
  oktober 1, 2021 kl. 10:46

  Så mycket som ni har åstadkommit på rätt så kort tid så måste det kännas bra att bara njuta av allt det vackra och fina. Sitta och planera lite och bara vara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: