Ny månad och höst

Solen lurar oss en del och även temperaturen för det är så skönt om dagarna. Vi är fortfarande inte vana vid dessa milda höstar som är här. Men så härligt att inte behöva strumpor eller tröja än så länge. Just nu upplever vi vädret som en sommardag i Sverige och det är bara så behagligt tycker både vi och hundarna.

Någon (läs Turbo) väckte oss i morse och var väldigt ihärdig att vi skulle vakna. Vi hade liten fågel i spisen och nu har vi ju en rutin som gör att den lilla fågeln snart var utomhus igen utan problem och oskadad. Till och med Turbo har lärt sig att stå stilla i bakgrunden. Klart att vi inte stannade uppe efter det utan det blev en tupplur till. Men efter en sådan nödutryckning blir man trött.

Jag fick en del gjort ändå. Ny apelsinjuice är klar i kylen och den gröna mattan rensopad från skräp. JR hämtade in soptunnan och plockade bajjor. Blir en del med två hundar.

Hundarna väljer ofta att göra sin toalett på baksidan efter som de helst ligger på framsidan och vilar. Det roliga är att Kuma gärna går en sväng själv på baksidan. Aldrig att han skulle gjort något sådant i vår gamla trädgård.

Vi har börjat fundera kring hur vårat trädäck runt poolen ska se ut. JR är rädd att Turbo ska hoppa i poolen när vi inte är ute, men jag tror inte att hon gör det. Hon är inte helt förtjust i att bada har jag märkt efter att vi köpte de små baljorna. Hon ser inte tjusningen i att bli våt. Skulle hon hamna i av en händelse så får vi väl lyfta upp henne och har vi ett tillräckligt högt trädäck blir det lättare. Kan också tänka mig att hon kommer att tycka om att ligga lite högt upp och ha en superb utsikt över alltihop.

Vi har suttit ute så länge som möjligt och när solen försvinner ner över horisonten är det dags att dra sig inomhus. Hundarna hade redan gått inomhus och låg och sov. Vi avslutade vår kväll med att vattna och stänga en del fönster. Blir kyligt snabbt nu så vi vill försöka hålla en del värme inomhus. Fast i sovrummet låter vi fönstret vara lite öppet eller det är ju fel för det är jalusin som vi låter vara lite öppen. Fönstret är helt öppet med myggnät och så låter jag jalusin köra ner till nästan nästan helt. Ett svalt sovrum är att föredra anser jag. JR får faktiskt klä på sig om han fryser. Men Kuma värmer honom så han klagar inte än så länge.

4 svar på ”Ny månad och höst

Lämna ett svar