Vi blev hemma idag

Igår funderade vi på att köra och köpa nytt bakljus till Mackan, men JR har börjat förstått tjusningen med att beställa och få saker levererade hem. Så han satte igång att leta på internet efter lampan och hittade den med rätt mått till ett bra pris. Om en vecka har vi den säkert i brevlådan. Det är nämligen så förnämligt att alla har samma sort av brevlåda och ett mått som de flesta paket passar i. Brevbäraren har nyckel och kan lägga in paketet i lådan. Får man större paket så klingar det vid grinden. Som det gjorde med träskorna.

JR köpte ju en ny dammsugare igår, men tydligen har många företag anammat IKEA:s koncept och den kom i delar. Så idag var det dags att sätta ihop snabeldraken. Det tog sin tid och en provkörning föll till belåtenhet. Vi vill gärna ha påslösa drakar då det annars blir ett evigt bytande av påsar eftersom vi har våra pälsbarn. När de fäller blir draken fylld i ett nafs.

Det blåste inte speciellt idag och Turbo har njutit i fulla drag. Jag sopade rent trädäcket och gröna mattan från allt skräp som hamnat där i blåsten. Vi tänker inte sitta ute särskilt ofta nu under hösten då man snabbt blir frusen när man sitter stilla.

Traktorerna med vagnar fyllda av vindruvor har nästan slutat att köra på Clemensou som är gatan på baksidan av huset. Så vinskörden är snart klar och tankarna fyllda med nytt gott vin. Vårat vinfält har ju skördats redan i september så nu ska väl det ansas snart. Med detta fält kan vi följa årstiderna och det är väldigt rofyllt.

Efter regnet som kom har det ploppat upp något som ser ut som blommor. Vet att det var lite lökar i jorden där tidigare men vi har ju rumlat om en hel del och trodde att de var döda eller borta. Ska bli intressant att se vad det blir av dessa plantor. Tittade till mina växter på baksidan också och nog ser det ut som det kommer upp blad vid sidan av majsen.

Skrev tidigare om mitt citronträd och idag tog jag ett foto på det. Så fint det blivit och nu tror jag att det verkligen rotat sig i marken. Tycker även att den gamla grinden gör sig bra här. Snygg patina eller hur? Där nere i hörnet mot gatan har jag funderingar på att sätta elefantgräs eller liknande. Ser lite tråkigt ut just nu. Nästa vecka måste vi till återvinningen med lite skräp och då ska vi köra förbi 34:an för att se om de har något trevligt. Ett tag sedan jag var där nu och det är ju planteringssäsong så jag vill gärna försöka få ner något i jorden medans den ännu är varm.

Solen värmde riktigt skönt idag och vi får nog vattna lite innan det blir mörkt. Ny dag i morgon och jag tänkte tvätta lite kläder så sol vore inte helt fel. Något som idag vore helt okej. Nåväl det får vi väl se då.

2 svar på ”Vi blev hemma idag

  1. Spännande med det som har ploppat upp. Ska bli kul att följa!
    Är det en typ av dammsugare som även klarar av våt jobb?
    Vilken skillnad på vinodlingen nu och på i våras då dom bara var små nakna stammar. Tänk så mycket som händer hos er på ett halvår. Händer ju en det i Sverige också men just att nu har fått följa vinodlingen tycker jag känns lite extra roligt.

Lämna ett svar