Riktigt blåsigt idag

Visserligen har vi haft sol och +22 ute men attans så det blåste under dagen. Vi valde att endast ha dörren öppen så hundarna kunde gå ut och in efter eget bevåg. Turbo är ju så lycklig över att få vara ute och direkt när jag öppnar dörren för att skaka täcken så går hon ut och blir där största delen av dagen. Man kan riktigt se på henne hur stolt hon är över sin trädgård och nåde den som kommer och rör våran grind då får den höra både ett och annat. Men det är bra för då slipper vi rackartyg från ungar. När någon kommer som vi pratar med är hon idel solsken och viftar så glatt på svansen. Kuma vill inte ha någon obehörig alls vid vår grind vare sig de är trevliga eller inte. Men han är långsam nu på äldre dagar så honom hinner vi stoppa.

Oftast väljer han att stanna här på trädäcket och spana. Hörseln är det absolut inget fel på och inte ögonen heller. Endast kroppen som börjar bli lite stel, men solen och värmen gör honom gott. Vi är så glada att han slipper snö och kyla på äldre dagar.

Idag har jag mest varit inomhus då min förkylning eller vad det nu är ska kureras och blåsten är inte så bra för luftrören även om det inte blåser kallt. Så jag har pressat ny apelsinjuice som vi dricker varje morgon. Hoppas snart få kumquatar så jag kan blanda ner dem också. Blir riktig boost av c-vitamin. Har ju små frukter som ska växa till sig nu under hösten.

På udden blåste det rejält idag och det betyder att vinden kommer från Centralmassivet. Hade egentligen tänkt klippa ner rosorna på baksidan men med denna vind får det vänta ett tag till. Har ju en majsplanta till som ska ner i en kruka också och den får vänta någon dag den också. Har det nog bra i min planteringshink. Tittade ner i den och jag tror faktiskt att min avokadokärna börjat få små blad. Det blir ju träd av dem så jag har redan sett ut var de ska stoppas ner när det är dags. Det vore ju roligt om man kunde plocka sina egna avokadon i framtiden. Undrar när det blir frukter på citronträdet? Det har ju verkligen vuxit till sig detta år.

Här på framsidan av huset var det inte så blåsigt på eftermiddagen då JR körde iväg med Mackan. Han hade bokat tid för däckbyte igår och fick tid till idag. Det är snabba ryck här nere. När han kom hem hade de även bytt ett baklyse utan extra kostnad. Sedan fick han även 30% rabatt då vi är habitanter= boende i byn. Redan innan rabatten var både arbetet och däcken flera hundra billigare än det hade varit i Sverige.

Här vaktas det när JR kör iväg med Mackan. Nu orkade inte Kuma vakta så länge utan gick in och lade sig, men Turbo stannade ute tills han kom hem igen. Endast ett kort avbrott då jag gav dem mat. Nu sover hon som en stock efter en dag ute. Blåsten har mojnat och vi kan förvänta oss sol i morgon också. Eventuellt blir det en tur till Villeneuve för köp av en lampa till Mackan. Kan vara roligt med en biltur. Vi behöver få en lampa då vi tänker besiktiga Mackan inom kort.

Så har denna onsdag förflutit och nu bänkar vi oss till middag innan Downton Abbey.

7 svar på ”Riktigt blåsigt idag

  1. Det är roligt att era hundar är så olika i sina personligheter – dom låter sig inte påverkas av varandra så mycket alltså 🙂

    Ha en fin och oblåsig dag!

Lämna ett svar