Vildsvinsjakten i full gång

Vi har inte hört gevärsskott idag vilket Turbo tackar för eftersom hon blivit skrämd tidigare. Jag har väl berättat om ligisterna i Sverige som tyckte att det var roligt att kasta in bangers i folks trädgårdar. Vi blev utsatta vid två tillfällen och det var två för mycket då Turbo blev livrädd för sådant som smäller. Tror säkert att flera andra hundar blev lika uppskrämda för det smällde både här och där i byn. Då önskade jag mig superkrafter som kunde eliminera dessa marodörer. En kväll blev det ett himla liv då de slängde så bilars larm gick igång och det var folk som kom utspringande i nattkläder. Sådant slipper vi här men jakten är jobbig för Turbo.

Vår tös älskar sin trädgård och vaktar grinden efter att två busungar ringde på en gång för några veckor sedan. Tror de blev rejält skrämda för Turbo röt som ett lejon. Nu är hon nere vid grinden så fort hon hör att barn cyklar eller går förbi. Hon har järnkoll på allt som sker. Det som gör folk lite skärrade är att hon aldrig skäller utan när de kommer för nära så ryter hon i så folk är nära att kissa på sig. Fast äldre som endast går förbi bryr hon sig inte om. Kuma hänger gärna på ibland och han buffar ordentligt och studsar med framtassarna i marken.

Vi har haft ännu en dag med sol och värme. Härligt väder har det varit. JR gick på en nit då han skulle köpa bröd för bageriet hade inte en enda baguette kvar, vilket inte är ovanligt. Men tobaken brukar ha bröd och idag var det stängt för den tidigare ägaren går i pension och höll fest för släkt och vänner på torget. Det var stängt. Så JR kom hem och bytte fordon. Iväg bar det till bagaren i grannbyn och vi fick vårat bröd i vanlig ordning.

Vi har suttit ute ett tag under dagen idag med efter att ha gjort rent golven. JR:s nya snabeldrake fungerar perfekt och har ett bra sug om så säger. Jag och Kuma satt i soffan och hamnade ett tag i utblåset vilket gjorde att det blåste väl mycket . Men vi överlevde även om Kuma så en del förnärmad ut. Han hade inte bett om en föning och fick en rejäl blåsning av snabeldraken.

Men rent hus blev det och vi är så nöjda. Jag strödde en del bikarbonat på mattorna innan vi satte igång. Tar bort lite lukt och får allt att bli fräschare. Hundarna svettas ju en del under de varma månaderna och den lukten sätter sig i mattorna. Men nu luktar det gott igen.

Ny vecka stundar och nu har vi en del bokningar att göra. Dags för läkarbesök och först provtagning. Vi måste boka tid för sjuksyster att komma hem och ta dessa prover innan läkarbesöket. Så vi har en del att göra kommande vecka. Jag har lakan att tvätta och vädret ser lovande ut i morgon så det blir nog bra. Då syftar jag på torkvädret.

Oktober rullar på och nätterna är lite kyliga men dagarna är riktigt sommarvarma.

4 svar på ”Vildsvinsjakten i full gång

  1. Det är verkligen ett otyg med smällare… Hoppas ni slipper gevärsskott så att Turbo kan ha det lugnt och skönt.
    Bra med vakthundar som inte skäller i onödan!

    Ha en fin start på veckan 🙂

  2. Hoppas att dom inte håller på länge med jakten. Tycker så synd om Turbo.
    Då har ni fullt upp i veckan som börjar i dag.

Lämna ett svar