Lite dittan och dattan

JR har haft en lite busy dag idag då han är den som oftast alltid får köra iväg och uträtta ärenden som gäller Mackan. Jag purrade allihop och satte lakanen i tvättmaskinen. Efter frukost var det dags för JR att ge sig av. Den nya lysdioden låg i brevlådan och nu skulle den monteras på. Så först var det verkstan för JR.

Hundarna var inte alls nöjda att JR körde iväg. Men efter verkstaden var det en del inköp som att köpa järn för att fästa gröna mattan så vi slippa dessa fula cementklumpar. När det blåser ligger den inte still och det blir jobbigt att hela tiden rätta till. Lakanen torkade fint under tiden. Det är ju även dags att boka tid för våra prover och jag ska lämna urinprov vilket man gör hemma. Så JR skulle till pharmacian och hämta det kittet. Ny apelsinjuice ska pressas i morgon så det var de och en del till som skulle handlas från Super-U. JR blev trött i ryggen så i morgon får han nog ta kompledigt hade jag tänkt. Vad JR tänker törs jag inte tänka på.

Vi har haft en riktigt skön måndag utan blåst och med en glad sol. Men man märker att solen står lägre på himlen nu och skuggan blir större.

Det gäller att stänga fönstren i tid innan det blir kyligt som det blir om kvällarna nu. Temperaturen sjunker till 12-14 grader plus och för oss känns det kallt. Men så länge dagarna är varma klagar vi inte. Vi hade några riktigt kalla dagar förra vintern men de varade inte särskilt länge. Men Winter is coming.

För den som inte förstod den sista meningen däruppe så är det från Games of Thrones. Ovanför vårat drressingroom har vi ett inrett rum och resten är oinrett. Men det inredda har ett fönster, ett väldigt fint klädskåp och ett telefonjack. Undrar om någon bott häruppe vid något tillfälle? Nu har vi endast en stege upp dit som vi drar ner, men det fanns kanske en brant trappa tidigare från det som då var garage. Vårat dressingroom har alltså varit garage i ett tidigare liv. Nu har vi ett nytt garage som vi använder som tvättstuga och verkstad. Endast Gamla Bettan och teslan som står därinne för så lite bil kommer vi aldrig köpa.

Vi tänker sätta in ett nytt fönster och nya bågar här. Man vet aldrig om vi någon gång kommer att inreda ett gästrum här. Sedan vill vi ta ner den gamla antennen som inte är i bruk sedan många år. Men vi har inte bråttom så det är inte så högt upp på listan.

Nu ser vi fram mot en ny dag.

4 svar på ”Lite dittan och dattan

  1. Och den nya dagen är här! 🙂
    Visst märker man att det går mot vinter, men det är skönt med svalkan på nätterna och solvärmen på dagarna ändå 🙂

  2. Inte bara jobbigt att rätta till även så tråkigt. Gröna mattan alltså.
    Nya planer som ni håller på att ventilera!

Lämna ett svar