Nu är det gjort minsann

Nu under hösten är det en hel del träd som ska kapas och jag vaknade till motorsågar som hördes jobba. Det är något man får vänja sig vid så jag klagar inte. Men sedan verkade grannen gå bananas eller ungdomarna som ser efter nya valpen. Tösen har ju en pojkvän som verkar vara något av en mordbrännare och idag lekte han med deras öppna spis och eldade löv igen. Tror inte vår andra granne Eli var så glad över all rök som vällde in i hans trädgård. Vi kände endast lukten och lade oss inte i det hela, men någon klagade och jag tror det var Eli för de slutade elda. Jag lät JR och hundarna sova en stund till och efter en stund vakande dom och vi öppnade upp överallt.

JR tog Mackan till Super-U och handlade allt vi behöver för några dagar framåt. Bland annat tomater som jag bara älskar och JR inte lika mycket. Kan man äta för mycket tomater? Tror inte det och jag äter nog minst ett par varje dag. Här nere är de ju solmogna och har så mycket smak, inte som de hårda man äter i Sverige om vintrarna. Ny gurka har vi också och det äter jag massor av varje dag.

Märker ni någon skillnad här? Alla cementblock är borta som hållit mattan på plats när det varit blåsväder. JR köpte nitar som han nu spikat ner efter att vi fyllt ut san mellan plattorna. Blev mycket snyggare tycker jag och något jag velat göra länge.

Det andra som väntat att bli gjort är uppfarten och voilá ,så fint det blev. Känner oss lite stolta över att vi gjorde allt som inte blev gjort igår eller förrgår. Efter att JR hämtat in gröna tunnan satte vi oss ute och njöt av vårat jobb. Inte så mycket sol idag så jag kör min tvätt i morgon då de lovat sol. Skönt ändå att alla torra löv och skräp är borta.

En blick uppåt och kanske är det alla våra hundar som springer däruppe och lämnar spår. Lite trösterikt att tänka så. Jag bestämmer mig för att det är så. Min verklighet och andra får tyda dessa spår/moln på himlen på ett annat sätt.

Ja, jag måste sätta mina nya telningar/växter i krukor. Kanske i morgon? Vi får se för jag har tvätt och vippling. Men dagen är lång och om jag har lust blir det över en del tid för annat.

Vad är på väg upp här då? Inte något jag planterat i alla fall. Blir kanske bara blad men så länge det är grönt så får det vara kvar. Det vi tänker göra härnäst är att så gräsfrön,jord och JR har hittat blåkorn som är suveränt för att få gräsmattor att bli fina. Det blir vårat projekt nu i höst. Vi ska till 34:an och jag ska se om vi hittar något trevligt där. Men det blir nästa vecka och på måndag har vi tid hos vår läkare. Jag fick mina labbresultat på posten idag så nu har vi allt inför besöket.

Nu kör vi mot lördagen och ses där.

4 svar på ”Nu är det gjort minsann

  1. Jag äter också mängder av tomater och gurka. Fast när det kommer till tomater så är mina favoriter dom små rackarna som man kan trycka in hela i munnen. Svårt med dom stora som du visar på bilden 😉

    Ha en fin vipplardag!

Lämna ett svar