Lite förberedelser

Jag försöker hålla lite koll på temperaturer och väder för att vi ska veta när det är dags för det ena och andra. Idag rullade vi ihop mattan som brukar ligga på trädäcket. JR dammsög den ordentligt och även trädäcket så jag behövde inte sopa där. Det verkar nämligen bli regn någon av dagarna i nästa vecka och nu är mattan helt torr. Den gröna mattan sopade jag då det blir skräp på den hela tiden nu då träden fäller löv och rosenbuskarna tappar blad.

Grannens stora kastanjeträd har börjat skifta i brunt nu och snart har den tappat alla löv. Det är höst nu. Men vi har fortfarande sommartemperaturer om dagarna. Vi sitter ute på dagen men vid sex-snåret börjar det kännas lite kyligt då solen börjar försvinna. JR tänker göra en del förberedelser för poolen också innan vintern är här. Men sedan är det endast mullbärsträdet som ska klippas ned till ett skelett, som får JR att bli alldeles ifrån sig. Han känner som att han dödar trädet men till våren är det grönt igen, jag lovar.

Jag har två plantor att sätta i krukor och sedan får vi se om de klarar vintern. Såhär på hösten tar det ett bra tag innan solen når runt hit till baksidan men sedan stannar den tills den försvinner för kvällen. Jag har redan sprutat rosornas rötter och stammar med min egna mix så ingen elak ohyra ska frodas där. Det brukar hjälpa bra och sedan klarar de sig förhoppningsvis över vintern. I vår ska jag klippa ner dem för första gången och hoppas då att de ska bli starkare och vidare.

Nästa vecka hoppas jag att vi kör och tittar vad 34:an har i växtväg. Kan vara utplockat men vi kan ju ha tur också. De är billiga på växter och eftersom allt står utomhus vet man att de klarar att vara ute. Jag är förväntansfull och blir som ett barn i godisaffären när vi går runt där.

Igår kväll fungerade inte Netflix här men vi har andra kanaler så det blev en trevlig kväll ändå. Vi får väl se hur det blir ikväll. Det ordnar sig säkert.

Söndag i morgon och det mesta av tvätten var torr, men lite fick jag hänga i dressingroom då det var fuktigt. Det blir nog mycket så hädanefter och det är suveränt med avfuktaren. Vi brukar ha igång den då det regnar ute och då får vi bra luft inomhus. Känns bra att ha ett välisolerat hus som håller värmen ute på sommaren och kylan ute på vintern. Perfekt som åretruntboende.

  4 reaktioner på “Lite förberedelser

 1. oktober 17, 2021 kl. 09:19

  Vi brukar också planera tillvaron efter väder och temperatur. Fast det lyckas inte alla gånger ändå 🙂

  Ha en skön söndag!

  • oktober 17, 2021 kl. 10:40

   Nej, det händer oss också att vi inte hinner.
   Tack detsamma!!

 2. evadramin
  oktober 17, 2021 kl. 10:13

  Svårt det där med väderprognoser. Vädret följer ju inte alltid dom.
  Blir en del pyssel inför hösten och vintern även på sydligare breddgrader.

  • oktober 17, 2021 kl. 10:43

   Lite pyssel blir det ju, för även om vi inte har frost och snö, så har vi regn då och då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: