Dags för läkarbesök

Vi fick ju tid till vår läkare för besök idag. Skönt kände vi när vi fick tiden 16.00. Men klockan tio idag väcktes vi av ett herrans liv. Vi vet ju att grannen på andra sidan staketet alltid kör en flismaskin då de klipper ner sina två mullbärsträd, och jag sade till JR att vilken dag som helst sätter de igång. Idag var dagen de satte igång. Tur vi har våra jalusier för när jag stängde fönstret slabb JR ha borren i huvudet som han sade. Men somna om var det ingen idé att göra. Detta år hade vi ändå turen att Monsieur M och en vän till honom skötte det hela och efter ett par timmar var de klara. Tidigare år har Madame M skött flismaskinen och jag kan intyga att hon inte är någon fena på att flisa pinnar. Så pinan blev kort idag.

Vi tog det lugnt innan vi skulle köra bort till läkaren, som huserar i ett nybyggt hus på andra sidan byn. Hundarna lämnade vi hemma då vi misstänkte att det skulle bli en del väntetid. Det strömmade in folk hela tiden och först efter trekvart blev vi uppropade av den unge läkaren som assisterar vår läkare. Han är faktiskt väldigt bra och trevlig så vi känner oss väl omhändertagna. Det var ändå intressant att sitta i väntrummet och studera alla människor som kom in dit och vid ett tillfälle blev vi inblandade i ett samtal som vi inte har en aning om vad det handlade om.

En dam som tydligen suttit och väntat ett bra tag, var lite upprörd och började fråga alla som satt där om något. Helt omöjligt att förstå vad det handlade om då alla bär munskydd. Blir mest ett mummel, men vi såg att alla hon frågade något om sade No så när hon vände sig till oss svarade vi också No. Lika bra att följa med majoriteten ansåg vi. Tillslut blev hon uppropad och verkade väldigt nöjd med det. Så stapplade en äldre man in med en stor handduk för ansiktet och följdes av vad vi tror var hans fru som bar munskydd. Han hade blött ymnigt för allt var indränkt i blod och han hade ett jack över näsan. Men till vår förvåning fick han snällt sitta ner och vänta en stund. Som sagt var hela väntrumsvistelsen rätt intressant.

Vi var lite stolta över att visa våra Carte Vitale och bli registrerade hos vår läkare. Fast vår assisterande läkare är superbra och förklarar allt tydligt och bra för oss. Vår läkare dök upp innan vi var klara och JR fick ännu en gång berätta om sin cykelolycka. Hon klämde och kände på hans rygg och verkade rätt nöjd. JR frågade om det fanns något bra han kunde göra för ryggen så att den inte värker på morgonen. Vi hade mycket roligt åt svaret. Simma på rygg sade hon. Okej, vi har en pool nu men det är ju vinter snart och kallt så vi tänker tappa ur vattnet svarade JR. Då fick vi en skarp tillrättavisning att här i södra Frankrike är det aldrig vinter. Du ska köpa en våtdräkt sade hon. Jag kunde se framför mig JR ligga på rygg iklädd våtdräkt i poolen. Sluta larva dig sade jag nog ska jag beställa en sådan till dig. Hade varit en rolig syn som jag inte tror blir verklighet.

Efter våra två timmar körde vi till Pharmacia och hämtade ut våra nya mediciner. Sen var vi in på vår Hälsokostaffär och köpte lite örtsalt som läkaren tyckte att vi skulle börja använda. Vi använde ju alltid det i Sverige så det har vi inget emot. Jag såg att de säljer lakrits och JR sade att till helgen ska han köpa ett par påsar. Han har varit sugen på lakrits ett tag nu och jag så hur ögonen lyste på honom.

Vi brukar alltid snirkla oss mellan alla småhus på vägen hem för att det inte är någon trafik och så roligt att se hur alla har det i sina trädgårdar. Nu ser det väldigt mörkt ut på fotot men det beror på att ljuset föll sig så. Ser rätt mysigt ut ändå tycker jag.

Vad är väl som väntan? Turbo låg här vid fönstret men flög upp så fort jag närmade mig och väntade på att dörren skulle öppnas. När vi är borta kortare stunder vill vi inte dra ner jalusierna för hundarna vill gärna ligga vid fönstren och vänta på oss.

Någon har fått syn på JR och nu släpper Kuma inte blicken från honom. Det tog inte lång stund innan vi öppnade dörren och lyckan var total för våra fyrbenta vänner. Lite god mat och en tandrensningspinne senare sov Kuma som en stock.

Vi är nöjda med vår dag och i morgon stannar vi hemma. Lakan ska tvättas och vi ska förhoppningsvis får en lugnare morgon. Vårat mullbärsträd ska vi klippa ner med början nästa vecka. Grannen ska vara glada att vi inte kör med flismaskin och att inte JR tänker ligga i vår pool på rygg i en våtdräkt.

4 svar på ”Dags för läkarbesök

  1. Haha! Ibland är det bra att följa med strömmen och instämma med övriga. Blir liksom inga följdfrågor då 😀
    Fast jag tycker verkligen att JR ska följa doktorns råd. Seså! Ut med er och inhandla en våtdräkt nu 😀 Om inte annat kan det bli ett roligt blogginlägg 😉

    • Vi är ju badkrukor, och jag tvivlar på att JR tänker bli vinterbadare nu. Någon våtdräkt tänker han inte kränga på sig deklarerade han för mig när vi körde hem. 😄

  2. Då blev det inte så trist att sitta i väntrummet. Intressant att kolla lite på folk!
    Alltid roligt att kolla lite på andras trädgårdar.

Lämna ett svar