En blek sol idag

För oss var det dags att göra rent golven och jag bytte lakan i sängen. Så gott med rent i sängen när man startar en ny vecka. Oktober rusar iväg känns det som och vi hamnar snart i den första vintermånaden eller för oss här den andra höstmånaden. Bara några veckor sedan vi tog vårat sista dopp i poolen och efter det täckte vi över den inför vintern. Känns inte inbjudande med +27 tycker vi badkrukor. Jag tänker köpa en ny baddräkt och JR ska få ett par badbyxor till. Bra att kunna byta och sedan inte behöva sätta på sig våta badkläder om man vill ta flera dopp när det är varmt. Det blir som vanligt att jag beställer och så får vi allt levererat. Tänk, att vi bosatt oss i ett land som anammat detta med hemleverans. Blir både billigare och enklare att handla då.

Vet inte hur ni hade det när ni växte upp, men jag fick alltid efterrätt på söndagarna. Inga dyra saker utan det kunde vara nyponsoppa med vispgrädde, chokladpudding med vispgrädde eller inlagda persikor med vaniljsås. Våra hundar får alltid ett tunt tuggben efter middagen för att rensa tänderna. Har aldrig behövt borsta tänderna på någon av våra hundar och de älskar att tugga en stund efter maten. Turbo lägger sig antingen i hallen eller ute på trädäcket och Kuma ligger nedanför matbordet. De har sina platser och så har det alltid varit. Varje hund har haft en egen plats att vara på. Så är det även i husbilen och vi har sällan någon argumentation där.

Vårat vinfält börjar skifta i höstens färger och jag passade på att fota då solen vågade komma fram ur molnen. Eftersom jag inte är mycket för att lägga på filter på mina foton så syns inte färgskiftningarna lika bra som i verkligheten. Det är så underbart att ha denna utsikt och man följer verkligen med i årstidernas skiftningar. Idag har vi inte suttit ute då solen inte varit framme så ofta. Men det blir säkert fler tillfällen innan det blir för kallt. Nu blev jag sugen på att ta fram racletten och göra lite mat i den. Ska höra vad JR tycker.

Det blommar lite här och där fortfarande. Rosenbuskarna har många knoppar så det blir säkert julrosor i år också. Rosmarinen doftar så underbart och jag har funderingar på en kruka på baksidan. Det är mycket att göra där och allt får ha sin tid. Nu känner vi att vi har kommit en bra bit och man måste låta trädgården vila en del också. Men vi har tänkt att shoppa lite nästa vecka hos vår jardin utanför byn. Vi får se om de har något vi vill ha. Spännande tycker jag att det ska bli. Jag blir som ett barn i godisaffären.

I morgon har vi en tid hos vår läkare och som tur är blir det på eftermiddagen. Ser fram mot en normal morgon utan att behöva rusa iväg någonstans.

3 svar på ”En blek sol idag

  1. Vi fick efterrätt ibland, men jag minns inte att det var på någon specifik dag. Till chokladpuddingen fick vi inte vispgrädde utan vaniljsås. Gillade det väldans mycket även fast jag gav det benämningen “kiss och bajs” när det serverades 😀

    Lycka till hos doktorn idag!

Lämna ett svar