Blev inget regn

Vi trodde att det skulle regna idag men det blev inget av det. Det har inte regnat på flera veckor nu och JR bestämde sig för att vattna våra växter. De ser väldigt ledsna ut just nu. Jag hade inte några speciella planer för idag, men det ändrade JR på. Han kom hem med ett par jeans som behövde fållas i benen. Så efter frukost och yogan blev det uppläggning av byxorna.

Ett brummande fångade min uppmärksamhet och nu förbereds vinfälten inför det som inte ska kallas vinter. Lite viloperiod ska man kanske kalla det? JR tog teslan till posten för att skicka iväg ett par brev. Jag satte igång med att fålla upp jeansen och det tar ju lite tid.

Vi blev lite förvånade idag då det blåsten en varm vind som förde med sig fuktig luft. Var det regnet måntro?

Turbo ligger gärna på trädäcket nu då det är torrt och lite varmare än marken. Hon somnade en stund här ute idag. Jag satt inomhus och skrev en del och JR läste sin bok. Kuma föredrar soffan, men går gärna ut då och då för att kolla läget och göra toalett. Idag har vi sluppit flismaskinen och det var skönt, men onsdag betyder ledig dag i skolorna och unge herr M har lekt något som inneburit höga tjut och skrik. Funderar på om det kan vara inspiration från Netflix nya succeserie Squid game? Det verkar vara en hypad serie som barn tagit efter och leker. Jag och JR är överens om att det inte är något vi vill titta på. Istället har vi börjat titta på en serie som heter Greensleaves och handlar om en frikyrkofamilj i USA. Intressant tycker jag och JR.

Här patrulleras det minsann och efter att ha läst om ett inbrott i vår närmaste stad är vi glada över våra hundars nit. Turbo låter inte någon tafsa på vår grind om inte vi är närvarande. Kuma skulle nog kanske släppa in någon men inte ut. Perfekta vaktparet och vi känner oss väldigt trygga. Att vi inte har ett hus med flera våningar innebär också en trygghet. Jag skulle nog inte vilja sova på övervåningen i något hus, men så är jag ju van att bo i ett enplanshus. Kommer ihåg när jag bodde hemma och vi hade ett radhus på tvåvåningar. Jag var ensam hemma med lilla vovven och han började skälla något kopiöst. När sedan mina föräldrar kom hem såg vi spår i snön vid altandörren på nedre plan. Det kändes obehagligt. Efter det tände jag alltid överallt i hela huset när jag var ensam hemma.

Förra året hade vi mer av gräsmatta här men vete tusan om det blir någon i år. Fast det får vara precis som det blir en savann om så är. Växter har vi som mår bra och fler ska det bli så småningom. Palmudden får det bli här och hundarna tycker att det blir bra.

Min lilla avokadoplanta tar sig om än sakta och kanske äntligen lyckas jag driva upp ett träd? Skulle vara så roligt och ärligt talat så bryr jag mig inte så mycket om det blir frukter på det. Bara en bonus om det blir så. Majsen växer på bra och ska så småningom hamna i marken de också. Meningen är att de ska dölja en ful liten mur som vi inte kan ta bort på baksidan.

Blir en del trädgårdspyssel framöver och det tycker jag är så roligt. Tror vi ska börja klippa ner mullbärsträdet nästa vecka eller kanske börjar vi i helgen. Få se vad vi har lust med.

2 svar på ”Blev inget regn

Lämna ett svar