Äntligen lite regn

Vått lite här och där när vi gick ut på förmiddagen. Vi tog lite sovmorgon och det var så skönt. Eller jag vaknade före alla andra och lät dem sova vidare ett tag till. JR vaknade då grannen hade en rätt hög argumentation med någon i deras trädgård. Flera upprörda röster hördes en stund. Har ingen aning om vad de diskuterade då det hela var på katalanska. Men klockan var förmiddag så det gjorde egentligen ingenting. Jag hade av någon anledning fått för mig att det var fredag idag och hade preparerat tvättkassen, men det är torsdag och inget annat. Därför får kassen vänta tills i morgon. JR hade en lista med saker som vi behövde, så han greppade den och körde iväg med Mackan.

Solen kom fram och jag pressade ny juice till i morgon. Till Turbos glädje har vi haft dörren öppen hela dagen. JR körde iväg med Mackan en gång till för att boka tid för besiktning. Det blir nästa vecka kunde han berätta när han kom hem.

Nu skulle vi ta det lugnt var det meningen och bara njuta av resten av dagen. Hundarna fick ett litet tuggben och Turbo föredrar att äta den ute. Jag fick blommor idag av JR. Vi har snart bröllopsdag och precis som förra året fick jag en stor kruka med krysantemum. Så fin.

Fortfarande mest knoppar men de slår ut rätt fort. Här syns blommorna bättre och de är de första man ser när dörren öppnas. Jag blir så glad att se dem.

Ja, vi skulle bara ta det lugnt var det meningen. Men vi har en stor sak som måste göras nu. Därför körde vi precis som med carte vitale vår punkt lista. Alla dokument till att registrera Mackan franskt scannades in och sist var det ett dokument som skulle fyllas i. Med gemensam insats och google översättning klarade vi av det med. Nu är vi nära att skicka in alltihop och efter besiktningen kör vi steg tre av listan. Sedan blir det steg fyra och så är det bara att vänta på besked. Nu är vi rätt trötta i huvudet och ändå rätt nöjda. Vi har lyckats få tag i alla papper och bara det är en bedrift.

Men i morgon är det endast tvättstuga som gäller för mig. Jag tänker inte göra något administrativt alls. Men vad sjutton vet man om morgondagen? Jag fick mina vaccinationspapper idag så nu kan vi boka tid för influensavaccination så snart de startar med det. Lika bra att ta det så man inte blir sjuk. Vi har inte tagit någon sådan vaccin sedan 2018 och nu behöver vi fylla på antidoter.

Fredag i morgon och nu ska det bli sol ett bra tag igen. Vi ska vila upp oss inför nästa vecka då mullbärsträdet ska klippas ner. Både jag och JR tycker att det är tråkigt men vet att det är ett måste och den kommer bli fin nästa vår igen. Jag får glädjas åt min fina krysantemum istället.

Det är lite att göra när man flyttar permanent till ett annat land och snart är vi klara.

6 svar på ”Äntligen lite regn

  1. Vilken underbar kruka, så vacker.
    Mycket jobb med att få husbilen registrerad i Frankrike förstår jag. Är det inte rätt så dyrt också?
    Men det är väl nödvändigt eftersom ni nu är skrivna i Frankrike.

  2. Duktigt jobbat med bilpapperna! Själva köpte vi oss fria från det administrativa med förspanskningen av bilen och anlitade en gestoría som fick “bråka” med myndigheterna.
    Här har det utlovade regnet uteblivit, men det är bra grått ute…

    Ha en fin start på helgen!

Lämna ett svar